Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Bivši defenzivac Dinama i Lokomotive u odabranom društvu deset igrača koje svaki napadač želi izbjeći

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 22.05.21. | 12:04

CIES je objavio novo istraživanje

Međunarodni centar za sportske studije, CIES, u novom je istraživanju obradio učestalost napravljenih prekršaja. Na uzorku od deset 'glavnih' liga istražili su koji igrači rade prekršaje najučestalije, a među njima se našao i jedan Hrvat. Da bi ušli u obzir trebali su zaigrati najmanje 1000 minuta ove sezone. U obzir su se uzele sve utakmice odigrane do 12. svibnja ove godine.

Vodeći na ovoj ljestvici je veznjak Belenensesa, 22-godišnji Južnoafrikanac Sphephelo Sithole kojem za svaki prekršaj treba 27:39 minuta, a prati ga Pape Cheikh Diop iz francuskog Dijona s vremenom od 27:48 minuta.


Posljednji na ovoj tablici je defenzivni vezni ruske Ufe Filip Mrzljak. Bivšem igraču Lokomotive, Dinama i Sesveta prema CIES-ovom istraživanju za svaki prekršaj treba 36:42 minute. Na ovoj ljestvici našli su se još neki igrači iz Liga petice pa je od njih najbolje ili najlošije plasiran nakon Diopa, ovisi kako uzmete, Jaime Mata iz Getafea, a slijede ga Gaston Ramirez (Sampdoria), Trezeguet Hassan (Aston Villa) i Thomas Delaney (Borussia Dortmund).

CIES je na svojim stranicama objavio i istraživanje za HNL, ali samo klubove pa možemo vidjeti da najčešće prekršaje rade igrači Lokomotive, svako 6:46 minuta, a Dinamo i Šibenik su na začelju jer im za faul treba 8:31 minuta. Iako je Lokomotiva po učestalosti prva, po broju napravljenih prekršaja ipak nije vodeća. Tu prednjači Gorica s 457 prekršaja naspram Lokomotivinih 453.


Tagovi

Filip MrzljakCIESHNLPrva HNLLokomotiva ZagrebDinamo Zagreb

Ostale Vijesti