Lee Smith Action Images
Lee Smith Action Images

Bivši član Leicestera i Milana ističe: „Dalić je jako dobro složio ekipu, Hrvatska na Euru može sve“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 15.03.21. | 08:58

Sjećamo ga se s utakmice SP-u 2006. godine protiv Vatrenih, a on danas dodaje kako ne bi imao ništa protiv da svoju trenersku karijeru nastavi u HNL-u.

Vrlo vjerojatno je svim Hrvatima prva pomisao na njega jedna jedina utakmica – ona protiv Vatrenih u grupnoj fazi SP-a 2006. godine. Osim toga, ima onih koji ga pamte što je u sezoni 07/08 bio prvi vratar Milana, dok samo rijetki pamte njegove izvrne predstave u Perugiji gdje je ujedno možda u odradio najbolje dane u svojoj karijeri.

Željko Kalac danas ima 48 godina i nakon igračke, pokrenuo je trenersku karijeru. Stasiti Australac radio je i kao prvi trener, ali je u posljednjem angažmanu imao ulogu asistenta Tonyja Popovicha. Unazad manje od mjesec dana njih dvojica ponovno su slobodni za neke nove poslove budući da su – nakon pobjede nad OF Ierapetras – dali otkaz u grčkom drugoligašu Xantiju.

„Bio sam u Australiji prvi golman i osvojio prvenstvo, ali Tony je dobio ponudu iz Grčke, stisnuo sam mu ruku i rekao – idem s tobom! Iako sam ponovno postao samo golmanski trener. No, on je vrhunski stručnjak i zajedno smo godinama radili“, istaknuo je Kalac, nakon čega je istaknuo kako je veoma zadovoljan što ga je Mario Carević ugostio u Rudešu gdje svojim znanjem i iskustvom pomaže svima u klubu.

Kad je riječ o njegovoj igračkoj karijeri, važno je naglasiti kako ima 54 nastupa za australsku reprezentaciju. Naravno, vrhunac je bila utakmica protiv 'svoje' Hrvatske na SP-u.

„Kad god sam u Hrvatskoj samo se priča o toj utakmici. Baš sam sad kod Viduke i razgovarali smo ponovno o njoj. Nama je bilo super jer smo prošli, za Hrvatsku nije bilo tako dobro, a iako je prošlo 15 godina meni se čini kao da je bilo jučer“, dodao je Kalac, nakon čega se osvrnuo na sadašnju situaciju među Vatrenima.

„Najviše mi se sviđa kako ti dečki sa srcem nose hrvatski dres. Hrvatska na euru može napraviti sve. To kako je Zlatko Dalić složio tu ekipu da izgara, ne samo za Hrvatsku kao državu nego cijeli hrvatski narod, jako je bitna stvar“, podvukao je Kalac, da bi se za kraj dotaknuo i mogućeg nastavka trenerskog puta u HNL-u.

„Ima kvalitete, HNL je teška liga, sve ekipe su spremne. Favoriti moraju biti dobro mentalno pripremljeni na utakmicu ili će kiksati. Tako je svugdje sad u nogometu, ne samo u Hrvatskoj“, zaključio je karizmatični Australac hrvatskog podrijetla.


Tagovi

AustralijaAustralska nogometna reprezentacijaŽeljko KalacMilanPerugiaSerie A

Ostale Vijesti