Action Images
Action Images

Bivši član Barcelone i Seville dobio otkaz radi organiziranja tuluma tijekom lockdowna

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 15.12.20. | 15:35

Drakonska mjera protiv Covid-izgrednika.

KV Oostende dao je do znanja svom vrataru Fabriceu Ondoi da je slobodan igrač. Otpušten je jer je organizirao party unatoč striktinim napucima belgijskih vlasti da se izbjegavaju okupljanja te vrste.

U noći sa subote na nedjelju policija je pohodila Ondoin apartman radi dojava o buci koja je dolazila iz njegove rezidencije u jednoj od glavnih ulica uz more ovog priobalnog belgijskog grada. Ispostavilo se kako je u tijeku bila zabava za desetak ljudi na kojoj se nitko nije držao epidemioloških mjera.

Po dolasku policijskih službenika na poprište isti su bili verbalno zlostavljani od strane uzvanika zabave, te je napisano čak 11 policijskih prijava.

“Naš nogometni klub ne može tolerirati takvo sebično i neodgvoorno ponašanje.”, rekao je izvršni predsjednik kluba Gauthier Ganaye.

“Laknulo nam je što radi ovoga nemamo slučajeve zaraze u klubu i učinit ćemo sve što je u našoj moći da tako i ostane. Iz ovog razloga neprestano podsjećamo naše igrače na njihove obveze kojih oni moraju biti svjesni. Epidemijski protokoli su jasni i mora ih se poštivati. KV Oostende kao klub je iznad pojedinaca i s obzirom na ozbiljnost situacije, primorani smo pokrenuti postupak raskidanja ugovora s Fabriceom Ondoom.”

Ondoa je započeo nogometni razvoj kao 14-godišnjak u nogometnoj akademiji svog slavnog sunarodnjaka Samuela Eto’o-a, nakon čega se priključio pogonima Barcelone. Karijeru je u nastavku graditi u Španjolskoj, a iz Seville je u belgijski Oostende stigao u ljeto 2018.

Epidemiološka situacija u ovoj državi jedna je od najtežih u cijeloj Europi otkako je virus Covid-19 stigao na Stari kontinent, a zdravstveni je sustav preopterećen vrlo brzo te su se teže oboljeli morali zbrinjavati u Njemačkoj.


Tagovi

OostendekoronavirusKaznaBelgija

Ostale Vijesti