Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Bivšeg stopera Hajduka u novom klubu dočekala neočekivana situacija

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 07.03.22. | 17:34

Sve je bilo dogovoreno, ali kumovala je situacija na istoku

Ruska invazija na Ukrajinu poremetila je brojne odnose pa tako i one u sportskom svijetu. Veliki odjek taj rat ima među sportašima koji su zarađivali kruh u jednoj od te dvije države. Oni koji su zarađivali u Ukrajini pobjegli su od rata i raskinuli ugovore s klubovima, a oni koji su u Rusiji teže istom zbog brojnih sankcija koje su uvedene.

Među njima je puno i hrvatskih sportaša i sportskih djelatnika, a jedan od onih koji se nisu dugo zadržali u jednoj od ove dvije države je hrvatski trener Ugo Klingor. On je ove zime stigao u ruskog drugoligaša Akron Tolyatti, ali je nakon početka rata dogovorio raskid ugovora.

„Kad sam javio da se neću vratiti, vrlo brzo smo dogovorili raskid ugovora. Imali smo svi u ugovorima otkupne klauzule, moja je bila 500 hiljada eura, to su odmah obrisali, riješili smo sve. Nisam jedini, otišli su svi stranci iz kluba, pa i sportski direktor, ostali su, zapravo, samo jedan Srbin i jedan igrač iz Obale Slonovače. Inače, sa mnom je trebao u Toljati letjeti i Vicko Ševelj, bivši Hajdukov junior, koji je trebao doći ka nama iz Sarajeva na posudbu do ljeta. No, sada niti od toga neće biti ništa“, izjavio je Klingor za Sportske novosti.

Tako je otkrio da je propao transfer bivšem stoperu Hajduka Vicku Ševelju koji je trebao doći u Rusiju na posudbu iz Sarajeva. Našao se Ševelj u pomalo nezgodnoj situaciji s obzirom da su prvenstva počela, a trenutno se kao jedna od izglednih opcija čini povratak na Koševo gdje bi pojačao konkurenciju u obrani.

Ševelj sa Sarajevom ima ugovor do ljeta 2024. godine, a iz Hajduka je otišao prošlog ljeta za koji je upisao tri nastupa.


Tagovi

Vicko Ševelj

Ostale Vijesti