Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Bitka za gornji dio ljestvice: Domaćin traži nastavak, a gosti povratak u pobjednički ritam (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 08.10.23. | 08:05

Utakmica počinje u 15 sati, a prijenos je na Max Sportu 1 i HTV-u 2.

Jedanaesto po redu kolo Hrvatske nogometne lige zaključit će dva ogleda koja se igraju u Zagrebu. Prvo će Lokomotiva, s početkom u 15 sati, ugostiti Goricu, dok će kolo zaključiti dvoboj Dinama i Istre 1961 na Maksimiru. Utakmicu na stadionu u Kranjčevićevoj ulici u televizijskom prijenosu moći ćete pratiti na HTV-u, uz već standardno na Max Sport 1 kanalu. I nećemo puno pretjerati ako kažemo da očekujemo dobru utakmicu jer obje momčadi igraju jako dobar nogomet u aktualnoj sezoni. A s obzirom na njihovo bodovno stanje, jasno je i da će momčad koja danas upiše trobod, sljedeće kolo dočekati u gornjem dijelu ljestvice, dok će poraženi u 12. kolo ući s 6. ili 7. mjesta.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Domaćin trenutno ima 12 osvojenih bodova, ali nalaze se u sjajnoj formi. Ulaz u sezonu bio je nešto sporiji, potom su ih zatekle prodaje Stojkovića i Kačavende, ali tvornica talenata s Kajzerice brzo je promovirala nekoliko novih klinaca i bodovi se u zadnje vrijeme u prilično dobroj mjeri skupljaju na njihovom kontu. Konkretno, imaju tri pobjede u posljednja četiri kola, a uz to su još osigurali prolaz u Kupu kod Dugog Sela.

Jedini poraz koji su doživjeli u posljednjih mjesec i pol nanio im je Hajduk na Poljudu i to uz puno muke. Vrhunac odlične forme, Lokosi su doživjeli u prošlom dvoboju igranom u ponedjeljak, kada su s 4-0 prohujali Aldo Drosinom. I nije to bilo samo pitanje dobre realizacije, već je zagrebački sastav za toliko golova bio i bolji od Istre 1961. Naprosto, momčad Silvija Čabraje stvorila je pregršt prilika za postizanje pogotka, odigrali su nekoliko predivnih akcija i nema sumnje da će ih biti uzbudljivo gledati u nastavku sezone. U prošlom kolu eksplodirao je novi talent Marin Šotiček, a do kraja sezone očekuje se da njegovim stopama krene još poneki od plejade mladih igrača. U današnjem dvoboju, trener Silvijo Čabraja nema prevelikih problema s izostancima.

"Što se tiče kadra, praktički do samog početka utakmice nećemo znati kakvo je stanje s Kalaicom, te ćemo odlučiti pred sam početak hoće li biti u kadru. Još je tu i ozlijeđeni Bulatović, svi ostali su zdravi, i nadam se, orni za utakmicu."

Što se Gorice tiče, oni su jedno od najugodnijih iznenađenja prvenstva dosad. Prošli tjedan izgubili su od Varaždina s 1-0, ali prije toga su imali četiri pobjede u nizu, od čega tri prvenstvene protiv Rudeša, Hajduka i Istre 1961 te slavlje u Kupu kod Zagorca iz Krapine. Trener Dinko Jeličić želi što prije zaboraviti na poraz u baroknom gradu.

"Ostavili smo to iza nas. Spremamo se za Lokomotivu koja je u jednom naletu, diže se u formi, što su pokazali i protiv Istre gdje su dominirali cijelu utakmicu, pokazali jedan način igre koji je dosta poremetio Istru u onome gdje su oni najjači, u tom posjedu“, rekao je u najavi dvoboja u Kranjčevičevoj.

Hendikep za Goricu svakako će predstavljati izostanak veznjaka Jurice Pršira, koji je suspendiran zbog tri žuta kartona.

Glavni sudac utakmice bit će Mateo Erceg (Benkovac), pomoćnici će biti Sanja Rođak Karšić (P. Sesvete) i Ivan Starčević (Bjelovar), četvrti sudac bit će Ivana Martinčić (Koprivnica), VAR sudac je Mario Zebec (Cestica), dok će finkciju AVAR vršiti Hrvoje Radić (Split). (I.M.)

Očekivani sastavi:

Lokomotiva (4-2-3-1):


Gorica (4-2-3-1):



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNK GoricaLokomotiva ZagrebNK LokomotivaHNL

Ostale Vijesti