WOLFGANG RATTAY - Action Images
WOLFGANG RATTAY - Action Images

Bit će bolji i skuplji od Kaija

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 03.05.21. | 19:02

Apotekari našli lijek da zadrže svoju najveću zvijezdu

Kažu da je prilagodljiviji od Kaija Havertza, da se lakše može prilagoditi novoj ligi, a da u kvaliteti ne zaostaje puno. Puca od samopouzdanja, standardan je u prvoj momčadi, postiže golove kao od šale, a od danas, kada je napunio 18 godina, definitivno je postao zlatna koka Bayera iz Leverkusena. Florian Wirz parafirao je petogodišnji ugovor s Apotekarima na sreću i zadovoljstvo svih u klubu.

Wirz je prošle godine potpisao na tri godine jer se igrači mlađi od 18 godina ne mogu obvezati na dulju odanost. U međuvremenu se puno toga dogodilo. Mladi veznjak postao je jedan od najboljih Bayerovih igrača i samo je čekao da mu 18. rođendan u Leverkusnu.

"Florian je naš veliki zalog za budućnost, ali i za našu sadašnjost. Jamstvo za uspjeh. Ima sve što mu je potrebno da postane vrhunski nogometaš u godinama koje dolaze", rekao je sportski direktor Bayerna Simon Rolfes.

Florian Wirz postigao je sedam golova ove sezone i s točno 18 godina trenutno je najučinkovitiji igrač te dobi u TOP 5 liga. Tom je učinku dodao osam dodavanja.

Otkako ga je Leverkusen "ukrao" Kölnu u siječnju prošle godine (za samo 200 tisućaeura), cijena mu neprestano raste. Transfermakt ga trenutno procjenjuje na 45 milijunaeura, što ga čini četvrtim najskupljim U-18 igračem na planeti. Ispred su samo Ansu Fati i Pedri iz Barcelone, te Eduardo Camavinga iz Renessa.

Bayerova dosadašnja rekordna prodaja bila je Kai Havertz - bez bonusa od oko 80 000 000 eura. Klub je uvjeren da bi Florian Wirz mogao prijeći tu brojku za dvije godine.


Tagovi

Florian WirtzBayer LeverkusenKai Havertz

Ostale Vijesti