Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL

Bistre glave put Skandinavije: Trener hrvatskog trećeligaša napustio klub, karijeru nastavlja u Danskoj

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 22.03.22. | 08:39

Momčad ostavlja na 12. mjestu 3.HNL s točno duplo manje bodova od vodećeg Zagorca.

Damir Grlić više nije trener Bistre. Vijest da 46-godišnji stručnjak 'preko noći' odlazi iz kluba mnoge je iznenadila, ali čim je Ivan Prelec preuzeo danski Vejle mnogi su bili uvjereni kako je samo pitanje dana kad će sa sobom povesti i Damira Grlića.

Inače, spomenuti dvojac surađuje još otkako je Prelec vodio Goricu, a Grlić mu je potom asistirao i u Istri 1961 te Dinamu II. Od početka sezone radio je kao glavni trener Bistre, kluba koji je ne tako davno bio član 2. HNL, dok su danas na 12. mjestu 3. HNL Središće.

„Razišli smo se nenadano, ali bez ikakvih afera i trzavica. Naprotiv, u Bistri mi je sve bilo gotovo pa savršeno osim rezultata na terenu, no to nije pravi razlog rastanka. Ivan Prelec prihvatio je poziv danskog Vejlea i mene poveo u klub kao svojeg asistenta. Imamo težak zadatak da klub ostavimo u najvišem rangu danskog nogometa i mi smo se primili posla. Naravno, o materijalnim dobitima da ne govorimo, a tako sam se onda i rastao s ljudima iz Bistre“, rekao je u razgovoru za SN Damir Grlić.

Bistru će u nastavak sezone povesti Tadija Bekavac, Vinkovčanin koji je dobar dio svoje trenerske karijere proveo u Inter Zaprešiću i posljednje Hrvatskom dragovoljcu.

Što se tiče hrvatskog dvojca u danskom prvoligašu Vejleu, oni će premijeru na klupi novog kluba imati 3. travnja kad idu u goste Aarhusu. Zanimljivo, iako je u klubu tek nešto više od godinu dana, kapetan Vejlea je Denis Kolinger, dugogodišnji kamen temeljac obrane Lokomotive, dok je prvi napadač kluba Crnogorac Luka Đorđević koji je sedam godina bio član Zenita, a na početku sezone se kao slobodan igrač otisnuo u Dansku. Prema našim informacijama, Đorđević je bio na korak od jednog hrvatskog prvoligaša, ali na kraju se ipak odlučio otići put Skandinavije, ali dolaskom Preleca ispostavilo se da mu je rad s hrvatskim trenerima ipak 'suđen'.

Vejle se ne nalazi u dobroj situaciji. Trenutno su pretposljednja momčad prvenstva sa svega 16 osvojenih bodova u 22 odigrana kola, a zabrinjavajuće je to što imaju uvjerljivo najgoru obranu lige koja u prosjeku prima više od dva gola po utakmici. Prelec i Grlić uistinu su se prihvatili teškog zadatka…



Tagovi

VejleDamir GrlićNK Bistra3. HNL

Ostale Vijesti