Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Bišćan uoči povratka na Rujevicu: "Rijeka je danas puno ozbiljnija, neće nas zavarati njeni zadnji rezultati, ali ne bi bilo dobro da ne budemo motivirani“

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 20.05.23. | 12:35

Trener Dinamovih nogometaša imat će, kaže, na raspolaganju sve igrače

Dinamove nogometaše u nedjelju očekuje posljednje ovosezonsko gostovanje, Rijeka na Rujevici (19.30, MAX Sport 1), gdje su za kraj jesenskog dijela prvenstva promarširali pobjedom 7-2, još pod trenerskom palicom Ante Čačića.

Tada su se Riječani gotovo pa borili za ostanak, a nakon zimskog reseta bore se za treće mjesto, Europu su već gotovo bili dohvatili pa im je ponovno postala upitna, a Dinamo je sad već novi-stari prvak, pa dolazi rasterećen ikakvih rezultatskih imperativa, ali sa svojim ciljevima i zadacima uoči ljetnog preslagivanja.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

„Momčad je u dobrom stanju, dečki rade dobro, raspoloženi su. Zadnji rezultat je dodatno doprinjeo tome. Veselimo se utakmici, nadamo se da ćemo nastaviti s dobrim igrama i dobrim rezultatima“, kazao je u najavi Igor Bišćan, trener Purgera koji na zadnja tri gostovanja imaju tri ishoda 0-0: Pula, Split, Osijek. Bio bi doista raritet da se to dogodi i četvrti put...

Kao što rekosmo, jesenas je Dinamo pobijedio 7-2, no sad su figure na ploči da se tako izrazimo drugačije posložene, Rijeka je ovog proljeća pod vodstvom Sergeja Jakirovića sasvim druga momčad.

„Dobro ste rekli, zaista Rijeka u drugom dijelu sezone izgleda drugačije i puno, puno ozbiljnije. To potvrđuju i rezultati. Od dolaska novog trenera Riječani postižu rezultate koji spadaju u sam vrh naše lige, to treba respektirati. Očekuje nas jako zahtjevna i teška utakmica jer oni su još u borbi za Europu, a mi, naravno, uvijek idemo sa stavom i težimo tome da budemo dobri, da pobjeđujemo, tako da bi trebalo biti zanimljivo i kvalitetno s obje strane.“

Koliko se Rijeka čini varljiva? Nakon niza pobjeda samo bod u zadnje dvije utakmice (Istra 1961 doma 2-2, Varaždin u gostima 0-2)?

„Pa dobro, mislim da ako se pogleda šira slika, ta dva rezultata će se utopiti u puno dobrih rezultata koje su imali, tako da nas to sigurno neće zavarati. Mi očekujemo maksimalnu, pravu Rijeku. Bore se Riječani za jedno od preostala dva europska mjesta, što znači da će biti maksimalno koncentrirani i ozbiljni, a kad su takvi onda su u svakom slučaju jako kvalitetni i zahtjevni.“

Dinamo, dakako, ima svoje ciljeve, primjerice, završiti preostala dva kola bez primljenoga gola, igrači shvaćaju preostale dvije utakmice, budući da je naslov matematički potvrđen, kao svojevrsnu pripremu za novu sezonu, borbu za pozicije u momčadi.

„Da, sigurno. Bez te doze želje, motivacije da svatko pokaže najbolje od sebe, ne bi bilo dobro. To je dodatna kvaliteta, dečki su toga svjesni, tako treniraju, tako se ponašaju, to je normalno za klub profila Dinama. Nova utakmica, novi test za nas, za moje igrače, napravit ćemo sve da budemo dobri.“

Što se kadra tiče, Špikić, Theophile i Perić nisu sudjelovali u prošlom kolu protiv Šibenika, je li možda još netko izvan stroja ili upitan?

„Svi su normalno trenirali, neki od ovih koje ste nabrojali osjećaju sitne probleme, ali trebalo bi biti sve u redu, praktički bismo na sve igrače trebali moći računati“.

Bišćan se vraća na sebi poznati teren, kako bi usporedio današnju Rijeku s onom u razdoblju kad ju je vodio i osvojio Kup?

„Rijeka uvijek ima slične ili iste ambicije, borbu za sam vrh. Mislim da je Dinamo uvijek taj koji se smatra najvećim favoritom i nekim s kojim se teško boriti za samo prvo mjesto, ali sve druge pozicije pri vrhu su uhvatljive iz riječke perspektive i stoga je sve jasno, na svom terenu Rijeka je uvijek išla na pobjedu, očekivala pobjedu, čak i protiv Dinama. Ni Dinamu ni drugima nikad nije bilo jednostavno igrati na Rujevici tako da smo poprilično svjesni da nas slično čeka i sada. Rijeka je dugi niz godina stabilna, redovita u Europi, izgradila je takav imidž, reputaciju i renome, a s novim trenerom se pobnovno vratila na te koordinate i ja joj, naravno, želim sve najbolje u budućnosti“, poručio je Bišćan. (nl)



Tagovi

Igor BišćanGNK DinamoHNK RijekaRijekaRujevicaSergej Jakirović

Ostale Vijesti