Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Bišćan mora inzistirati da mu ostave Ivanušeca do kraja kvalifikacija

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 26.07.23. | 10:00

Luka Ivanušec je jedan od motora ovog Dinama. Lider igre koji svojom energijom vuče sve ostale. Upravo kako je to činio njegov prethodnik na lijevom krilu Mislav Oršić.

Igor Bišćan jako dobro poznaje podneblje u kojem radi. Dovoljno dugo je u Dinamu i oko njega da na pravi način može detektirati i analizirati sve što se događa. Uoči Astane jasno je rekao kako je svjestan kako te u Maksimiru tek jedan poraz dijeli od “mini krize”. Nakon Astane svjestan je da su svi kao krpom prebrisali Hajduk i da je euforija na razini.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

I zato je sasvim razumljiva njegova reakcija na pitanje hoće li u Kazahstanu rasteretiti kadar s obzirom na ovih 4-0.

“Još nije gotovo”, rekao je trener Dinama koji ništa ne prepušta slučaju.

Sigurno će mijenjati nešto u Puli, ali iz pragmatičnog razloga da odmori svoje vedete pred prilično naporan put u Astanu, potom Goricu, AEK, Lokomotivu

Očito je da trener Dinama ne izlazi van okvira tih 13-14 igrača kojima vjeruje i na koje je stavio oslonac u ljetnim mjesecima. Zato je, uostalom, bilo bitno da mu se što prije osiguraju pojačanja i dužina klupe a na čemu je Bišćan znao, doduše između redaka, zavapiti prema Šimiću i upravi kluba. Još uoči početka sezone u Maksimiru su jasno stavili pred sebe kao cilj da se “pod mus” mora zadržati kvarter reprezentativaca, barem do kraja europskih kvalifikacija. Oni čine razliku i bez njih je gotovo nemoguća misija otići u skupine Lige prvaka koje nude blagostanje u financijskom smislu.

Jedan od njih je i Luka Ivanušec čija će izvedba sinoć protiv Astane biti njegova ostavština u Dinamu. Kada će se kopati po povijesnim knjigama, ovih 4-0 zvat će se Ivanušecova utakmica. Jer, sam je riješio nezgodnog protivnika. Zabio je hat-trick, imao je još nekoliko prilika, servirao je Baturini loptu za šah-mat! Pokazao je velik motiv, trkačku dominaciju… I svojom igrom dao Dinamu jak argument u pregovorima s Feyenoordom koji još uvijek traju. Nakon dvije odbijenice, Nizozemci su uzeli kratku pauzu pred novi zalet a koji će ih koštati zeru više nakon ovakve predstave.

Zapravo, igra Luke Ivanušeca samo je nastavak onoga što smo gledali od njega na proljeće. Počelo je tamo na jesen kada je zbog slabijih igra i ozljede trbušnog zida izgubio mjesto putnika u Katar. Nije očajavao, nije niti potonuo. Prihvatio je stvari kakve jesu, svjestan da njegove igre nisu bile na razini onoga što traži Zlatko Dalić i zacrtao si je da će se vratiti.

Ivanušec puno radi na sebi. Recimo, kada je bio u krizi - nije se libio potražiti pomoć stručne osobe u Maksimiru da radi na svojoj mentalnoj snazi. Efekt tih razgovora osjetio je na samopouzdanju. Nije padao nakon greške, već se uzdizao iznad toga i koristio upravo te greške kao motivaciju da bude bolji. Rezultat toga vidjeli smo na proljeće.

Bilo bi nepravedno reći da je Ivanušecov povratak u reprezentativnu formu počeo s dolaskom Igora Bišćana jer to ne bi bila istina. Pod Čačićevom dirigentskom palicom je zabio dva gola Varaždinu i dva Hajduku u derbiju.

No činjenica je da po dolasku novog trenera, Ivanušec počeo briljirati. Dobio je više slobode u igri, počelo se ozbiljnije trenirati. U Bišćanovih devet utakmica minulog proljeća, Ivanušec je zabio šest golova i dodao asistenciju. I dobio poziv Dalića za završni turnir Lige nacija u Rotterdamu gdje je zaigrao na poziciji lijevog krila. Nakon početne suzdržanosti, počeo je igrati svoju igru i bio je velik dobitak za reprezentaciju.

Luka Ivanušec je jedan od motora ovog Dinama. Lider igre koji svojom energijom vuče sve ostale. Upravo kako je to činio njegov prethodnik na lijevom krilu Mislav Oršić.

I jak adut Dinama u nastavku europskih putešestvija. Prodati ga prije AEK-a bio bi težak udarac Bišćanovim ambicijama da se domogne skupine Lige prvaka. I ako je stiglo vrijeme da trener Dinama na nečem inzistira - onda je to sada!



Tagovi

Luka IvanušecGNK DinamoIgor BišćanLiga prvakaLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti