TOBY MELVILLE/Action Images
TOBY MELVILLE/Action Images

Bio je svjetski prvak, vrijedio je više od 40 milijuna eura, a sada je kao igrač bez kluba potpisao za Levante

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 03.09.21. | 10:16

Vrijednost mu iz godine u godinu padala.

Albanska obitelj Mustafi je iz makedonskog sela Gostivar preselila u njemački Bad Hersfeld u kojem se 1992. rodio Shkodran, igrač koji će 24 godine kasnije u transferu teškom 41 milijun eura Valenciju zamijeniti londonskim Arsenalom.

Mustafi je karijeru započeo u mladim kategorijama HSV-a, da bi još kao kadet preselio u Liverpool i zaigrao za drugu momčad Evertona. Ipak, s napunjenih 20 godina preselio se na Čizmu, u Sampdoriji je igrao odlično i izborio se za Lowov popis putnika na Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazil.

I tamo nije bio samo sudionik, već je nastupio u tri dvoboja, protiv Portugala i Gane u Grupi i Alžira u osmini finala u kojoj je krenuo u udarnih 11 na poziciji desnog beka, da bi ga zbog ozljede mišića u 70. zamijenio Sami Khedira. Mustafi je morao propustiti ostatak prvenstva u kojem je Njemačka stigla do zlata.

Taj Mundial omogućio mu je prelazak u Valenciju za osam milijuna eura, u Španjolskoj se zadržao dvije godine, a onda je, zadnjeg dana prijelaznog roka 2016. ostvario transfer karijere. Arsenal ga je platio 41 milijun eura. Četiri sezone bio je više manje standardan u prvoj momčadi Arsenala, osvojio je dva FA kupa, no zbog ozljeda nije nastupio u finalima. S druge strane, u dva finala koja je nastupio, Arsenal je glatko izgubio od Manchester Cityja (0:3, Liga kup) i Chelseaja (1:4, Europska liga). Navijači i mediji kritizirali su ga zbog brojnih kikseva, Topnici mu na kraju nisu produžili ugovor te je početkom godine prešao u Arsena Schalke kao slobodni igrač.

Mustafi svojim iskustvom i znanjem nije uspio spasiti momčad iz Gelsenkirchena koja je ispala iz lige prvi put nakon 30 godina.

Cijelo ljeto nije uspio pronaći novi klub, vrijednost mu je pala s 40 milijuna na 2.5, a onda je ipak uspio pronaći novu sredinu, španjolski Levante s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.

Levante je u novu sezonu ušao s dva remija, između ostalog i protiv Real Madrida (3:3), da bi u zadnjem kolu izgubili od Real Sociedada 0:1.



Tagovi

Shkodran MustafiNjemačkaNjemačka nogometna reprezentacijaArsenalSchalkeLevante

Ostale Vijesti