Bilićeva šoping lista za Europu: U napadu dvije opcije – Bony ili Benteke!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 10.03.16. | 11:40

Čekićari se namjeravaju ozbiljno pojačati na ljeto ne bi li izgradili dovoljno snažnu momčad za Europu, ali morat će uložiti mnogo novaca...

Europska liga im je nadohvat ruke, Liga prvaka im je san koji bi se uz maksimalne napore mogao pretvoriti u stvarnost. Baš iz tog razloga glavni strateg West Hama Slaven Bilić stvara velike planove za ljeto i namjerava ozbiljno pojačati sve linije svoje momčadi. No, za početak će se baciti na napad.

Upravo je taj dio West Hama najproblematičniji, jer veliki golgeterski teret na svojim leđima iznose Michail Antonio i „Heroj radničke klase“ Dimitri Payet. Andy Carroll je više na nosilima nego na travnjaku, dok Enner Valencia i Diafra Sakho ne mogu sami iznijeti kompletnu sezonu, s obzirom na to kako su do sada zajedno postigli tek sedam golova.

Upravo iz tog razloga hrvatski stručnjak na ljeto kreće u ofenzivu na odbačene igrače Liverpoola i Manchester CityjaChristiana Bentekea i Wilfrieda Bonyja. Već u ovom trenutku gotovo je sigurno kako će obojica na ljeto mijenjati sredinu, a čini se kako bi Čekićari mogli ponuditi uvjete koji bi savršeno dogovarali jednom od njih dvojice – sredinu bez velikih pritisaka, stabilan klub s dobrim financijama i priliku za rehabilitaciju svoje karijere.

Christian Benteke ima iza sebe sumornu sezona, a u zaborav je pao onog trenutka kada je na Anfield stigao Jürgen Klopp. Iako je plaćen gotovo 47 milijuna eura, do sada nije pokazao ni dio velikog talenta koji ga je krasio u Aston Villi i jasno je kako nije opravdao ogromna očekivanja.

S druge strane, Wilfried Bony je i sada prepušten na milost i nemilost Manuela Pellegrinija, koji mu pruža minimalnu minutažu, što je nedopustivo za igrača koji je plaćen 33 milijuna eura u siječnju prošle godine. Kako na ljeto dolazi Pep Guardiola, s kojim će početi velika rekonstrukcija momčadi, upravo je golgeter Obale Bjelokosti među prvima koji će napustiti klub.

No, West Ham neće proći tako lako. Liverpool i City će se morati suočiti s određenim financijskim gubicima, jer sigurno je kako će moći prodati spomenutu dvojicu za jednak iznos za koji su i kupljeni. Bilić će morati izdvojiti ozbiljan novac – u Bentekeovom slučaju bar 30 milijuna, dok je kod Bonyja minimum 20 milijuna eura. Jedan je dao sedam, drugi četiri ligaška gola.

Pravo je pitanje – za koga se odlučiti?

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

PremiershipWest HamChristian BentekeWilfried BonySlaven Bilić

Ostale Vijesti