Foto: Action Images
Foto: Action Images

Bilić pred odlaskom: WBA ima spremnu zamjenu za hrvatskog trenera

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 06.11.20. | 11:22

Legenda engleskog nogometa zamijenit će Super Slava ukoliko se igra i rezultati drastično ne promijene.

West Bromwich Albion muku muči po povratku u prvoligaško društvo.

Klub hrvatskog trenera Slavena Bilića još uvijek nije upisao pobjedu u novoj sezoni nakon sedam odigranih kola, a prvenstvena "krivica" za to leži u neadekvatnom kadru za Premiership.

Uprava "Baggiesa" bila je poprilično "škrta" te je Super Slav kao kadrovska rješenja dobio prvenstveno otkupe igrača s posudbe koji su iznjedrili lanjsku sezonu u Championshipu, poput Matheusa, Krovinovića i Diangane, ali novih, puno jačih imena nije bilo.

To je rezultiralo 18. mjestom (od 20) na ljestvici i samo tri osvojena boda, a uprava kluba s The Hawthornesa čak bi i bila spremna progutati to da hrvatski stručnjak javno ne prozove s vremena na vrijeme vodstvo kluba i činjenicu kako se nije ni približno dovoljno uložilo u pojačanja.

Iako uprava i dalje vjeruje Biliću, postavlja se pitanje koliko i 52-godišnji Splićanin ima "živaca i ambicije" voditi limitiranu momčad. Toga su svjesni i u West Bromwichu, stoga su već krenuli razmatrati opcije u slučaju rastanka, kojeg otočki Mirror nagovještava kao moguć vrlo skoro ukoliko dožive poraz od Tottenhama ove nedjelje.

Prema informacijama spomenutog izvora, uprava WBA bacila je oko na trenera Charltona, Leeja Bowyera, 43-godišnjeg bivšeg igrača Leedsa, West Hama i Newcastlea kojega se svi sjećamo po tučnjavi s tadašnjim suigračem u dresu Svraka, Kieronom Dyerom.

Bowyer se od tada smirio, s godinama je došla i mirnoća, a pokazao je i određenu stručnost jer je Charlton uveo iz treće u drugu englesku ligu 2019. godine. Iako su već lani ponovno pali u League One, treba reći kako im se to dogodilo tek u finalu play-offa za ostanak, a uz to bili su bez najboljeg strijelca Lylea Taylora koji je odbio igrati nakon povratka s pauze od pandemije koronavirusa.

Bowyer je glavni kandidat za Bilićevog nasljednika, sigurno je da ne bi imao ništa protiv dolaska na Hawthornes, pitanje je samo hoće li tako brzo doći do rastanka s Bilićem.


Tagovi

Slaven Bilić

Ostale Vijesti