Action images
Action images

Bilić otkinuo bod Cityju na Etihadu, Vukovi do pobjede protiv Chelseaja u 95. minuti

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 15.12.20. | 20:30

Odigrana su prve dvije utakmice 13. kola engleske Premier lige.

Prvu utakmicu 13. kola Premier lige na Molineauxu su odigrali Wolverhampton i Chelsea. Konačan rezultat bio je 2:1, a strijelci pogodaka bili su Giroud (49') za goste, dok su za domaćina precizni bili Podence (66') i Neto (90+5')

Bila je to jedna izjednačena utakmica u kojoj bi podjela bodova u konačnici najrealniji ishod, ali domaćin je u konačnici sretno i spretno slavio pogotkom u petoj minuti sudačke nadoknade

Iako su mreže mirovale nakon prvih 45 minuta, kvaliteta nogometa bila je na visokoj razini. U nastavku, oba golmana morala su vaditi loptu iz svoje mreže.

Prvo je to bio zadatak Ruija Patricija kad je Giroud zabio za vodstvo gostiju u četvrtoj minuti drugog poluvremena. Chillwell je ubacio s lijeve strane, Giroud je pravovremeno utrčao na prvu vratnicu i silovitim udarcem matirao Portugalca na golu Vukova - 0:1

Nakon tog pogotka domaći sastav je ubacio u 'brzinu više' te su do izjednačenja stigli 17 minuta kasnije. Podence je vagao Chillwella i Jamesa nakon čega je uputio veoma lijep udarac kojeg Mendy nije mogao obraniti - 1:1

Utakmica se polako bližila svojem kraju, svi su očekivali podjelu bodova, ali u jeku napada Chelseaja, domaćin je taj koji stiže do pogotka. Gosti su napadali, domaćin osvojio loptu na rubu svojeg 16-erca nakon čega je sjevnula jedna kontra koju je u konačnici prekrasno realizirao Pedro Neto i doveo velika tri boda svojoj momčadi.

Wolvesi su sada deveta momčad Premier lige, dok su Plavci ostali na petom mjestu.

Druga utakmica dana bila je ona između Manchester Cityja i WBA. Iako Bilićevoj momčadi danas nitko nije davao pretjerano velike šanse, utakmica je u konačnici završila rezultatom 1:1.

Domaćin je poveo nakon točno pola sata igre preko Gundogana kojem je za pogodak asistirao Sterling, dok su gosti izjednačili preko Ajayija u 43. minuti, iako se gol vodi kao autogol Rubena Diasa.

U nastavku utakmice Građani su pucali iz svih oružja po golu Sama Johnstona, ali nekadašnji vratar Manchester Uniteda večeras je bio iznimno motiviran i siguran. U samoj završnici utakmice obranio je tri izvrsne prilike domaćina (Aguero, Gundogan x2) čime si je definitivno priskrbio nagradu za igrača utakmice.

WBA je i dalje predzadnja momčad Premier lige, ali im je ovaj bod iznimno bitan kako bi sami sebi dokazali i da s najboljima mogu igrati, dok su Građani ostali na šestom mjestu s tek 20 osvojenih bodova iz 12 utakmica.



Tagovi

Daniel PodenceOlivier Giroud

Ostale Vijesti