Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Bijeli lako slomili Varaždin, korak su bliže tituli jesenskog prvaka

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 12.11.23. | 18:25

Hajduk je dobio s 3-1 bez prevelikog stresa

Hajduk je odradio svoje, pobijedio Varaždin, upisao četvrtu pobjedu u nizu u prvenstvu (petu ukupno) otkako je trener ponovno Mislav Karoglan, a ovaj put je i dojam bio najbolji te su Bijeli postigli više od jednoga gola. Ovom pobjedom Hajduk se približio tituli jesenskog prvaka, a kolika će razlika na vrhu biti znat će se nakon derbija na Rujevici.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pitanje pobjednika Splićani su riješili u razmaku od 35. do 38. minute s dva gola, a nakon toga stvorili još niz šansi do poluvremena. Dovoljan je bio razmak od četiri minute za rušenje gostiju koji su do tada bili relativno ravnopravni, imali svojih situacija za gol, ali Hajduk je naplatio njihove promašaje.

Na predstavljanju prije utakmice poseban pljesak dobio je trener gostiju Mario Kovačević kojemu je prije nekoliko dana otkrivena bolest, ali unatoč tome nastavlja voditi momčad.

U Hajdukovu kadru nije bilo Aleksandra Trajkovskog koji je na posljednjem treningu ozlijedio mišić lista, pa mora mirovati par dana, bilo je upitno hoće li se pridružiti reprezentaciji Sjeverne Makedonije, ali je kasnije trener Karoglan rekao da ipak hoće, odnosno da je utakmicu preskočio radi preventive. Umjesto Trajkovskog tako je u sastav ušao Yassine Benrahou, Marokanac koji u posljednje vrijeme nije bio starter.

Prvu veliku priliku imali su gosti u desetoj minuta kada je zdesna idealno ubacio Marko Vukčević, a nekadašnja nada Hajduka Michele Šego s pet metara neometan je pucao glavom i pogodio ravno u Ivana Lučića.

Uzvratio je Hajduk nakon prekida koji je izveo Benrahou, idealno pogodio Marka Livaju koji je također glavom pucao pokraj vrata. Malo zatim istaknuo se Oliver Zelenika koji je obranio šut Benrahouu.

Na drugoj strani su gosti imali nešto, prvo preko Igora Postonjskog iz daljine, pa potom Domagoja Drožđeka glavom.

Premda se igrala ravnopravna utakmica Hajduk je ipak u 35. minuti stigao u vodstvo. Benrahou se izvukao na desnoj strani nakon što je stigao loptu i ubacio na prvu vratnicu gdje se našao vješti strijelac Rokas Pukštas i pospremio loptu u mrežu. Hajduk je ubacio u veću brzinu, pa je uskoro pucao Filip Krovinović, ali pokraj vrata. Pisali smo nebrojeno puta koliko su Hajduku potrebni golovi iz drugoga plana, a Pukštas je za te stvari dušu dao, ima sjajan osjećaj za pogodak kada ulazi iz drugoga plana.

Varaždin je primio i drugi gol ubrzo, u 38. minuti je iz kuta ubacio, Pukštasu je obranio Zelenika, a Zvonimir Šarlija ugurao loptu u gol za vodstvo od 2-0. Razigrao se i opustio Hajduk nakon dva gola, pa su potom gotovo stalno stvarali opasnosti (Sigur, Benrahou, Krovinović) pred Zelenikom koji je branio zajedno s kolegama iz obrane dobre šanse Bijelih.

Splićane je publika nagradila pljeskom na kraju prvoga dijela za lijepo i efikasno odigranih prvih 45 minuta.

Malo je potom Hajduk u drugom dijelu stao, kontrolirao igru i onda u 67. minuti zaključio priču. Livaja je dao desno za Emira Sahitija koji je ubacio u srce kaznenog prostora gdje je iz penala u pokretu zabio Krovinović za 3-0 što je samo pojačalo decibele na stadionu.

Kada imaš igru i rezultat, onda možeš razvijati i mlade igrače, pa je tako ušao i Šimun Hrgović kojega pamtimo iz prošlosezonske Lige prvaka mladih u kojoj su Bijeli bili viceprvaci.

Ipak, na kraju su Varaždinci uspjeli doći do počasnog pogotka, pomogao je Filip Uremović autogolom, ali stresa nije bilo do kraja.

HAJDUK – VARAŽDIN 3-1 (2-0)

Split. Stadion: Poljud. Gledatelja: 14.344. Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec). Pomoćnici: Anto Marić i Dario Kolarević (obojica iz Zagreba). Četvrti sudac: Oliver Romić (Osijek). VAR: Fran Jović (Zagreb). AVAR: Ivan Vučković (Zagreb).

Strijelci: 1-0 - Pukštas (35., Benrahou), 2-0 - Šarlija (38.), 3-0 - Krovinović (67., Sahiti), 3-1 – Uremović (84.-ag).

Hajduk (4-3-3): Lučić – Sigur (od 76. Kalik), Uremović, Šarlija (od 82. Elez), Diallo (od 76. Hrgović) – Pukštaš, Žaper (od 46. Moufi), Krovinović – Benrahou (od 62. Dajaku), Livaja, Sahiti. Trener: Mislav Karoglan.

Varaždin (4-2-3-1): Zelenika - Vukčević, Jelenić (od 89. Škaričić), Pellumbi, Bručić (od 58. Bručić) – Marina (od 58. Lusavec), Postonjski - Mitrovski, Belcar, Drožđek (od 81. Vugrinec) – Šego (od 46. Domjanić). Trener: Mario Kovačević.

Žuti kartoni: Marina (Varaždin)

Crveni kartoni: -



Tagovi

HajdukNK VaraždinMislav KaroglanMario KovačevićHrvatska nogometna ligaHNLPoljudRokas PukštasZvonimir ŠarlijaFilip KrovinovićFilip Uremović

Ostale Vijesti