Bijeg supertalenta iz Dinama: Hrvatski Pirlo napustio Maksimir i otišao u Serie A!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 07.02.17. | 12:24

Dok se u svečanom salonu Maksimira potpisuju bogati ugovori sa stranim pojačanjima koja bi trebala osigurati nastavak dominacije u Prvoj HNL i domoći se potom grupne faze nekog europskog natjecanja, Dinamo istovremeno ostaje bez blaga u mlađim kategorijama.

Nakon Roberta Murića i Frana Brodića, koji su se prije nekoliko godina ugovorom vezali za Ajax, odnosno Club Brugge i čiji je odlazak izazvao pravi šok, odlazak plavih beba iz Maksimira više nije iznimka, već pravilo.

Plavi su, naime, samo u zadnjih nekoliko mjeseci bili nemoćni zadržati čitavu plejadu talentiranih klinaca koji nisu dočekali prve seniorske minute u HNL-u – Sandro Kulenović i Tin Matić ljetos su potpisali ugovore s varšavskom Legijom, Josip Brekalo prešao je u Wolfsburg, Karlo Igor Majić sreću je potražio u Fortuni iz Düsseldorfa, Branimir Kalaica je u Benfici, Antonio Đurić nakon raskida ugovora s klubom iz Maksimira postao je član austrijskog LASK Linza, a niz odlazaka je zasad zaključio odlazak donedavne 'desetke' Dinamove U17 momčadi.

Mladi Županjac Hrvoje Ilić, koji će tek u travnju postati punoljetan, novi je član Pescare, kluba čiji je dres dvije sezone svojedobno nosio Blaž Slišković. Hrvatski wunderkind već je godinama, još iz najmlađih kategorija Osijeka u kojima je počeo nogometni put, na oku europskih velikana, pogotovo talijanskih. Roma i Lazio nikada nisu krili interes, u Interu su njegovo ime još prije četiri godine podcrtali („Doveli smo Matea Kovačića, a sljedeći je Hrvoje Ilić“, kazao je u proljeće 2013. tadašnji šef skautske službe nerazzura Pierluigi Casiraghi). Čak su krenuli i u konkretnu akciju i poslali ponudu Osijeku, skauti Barcelone bili su impresionirani i zvali ga u kamp, a Red Bull Salzburg svojedobno je obitelji Ilić nudio preseljenje u Austriju samo kako bi potpisali Hrvoja.

Talijanski portali specijalizirani za praćenje mladih nogometnih nada Ilića su označili kao jednog od najperspektivnijih hrvatskih nogometaša u toj dobnoj kategoriji, a tražeći prave usporedbe, nazvali su ga 'hrvatskim Pirlom'. 'Ljevak odličnog udarca, vrhunske tehnike i velike vizije...', jedan je od opisa uz Hrvojevo ime uz koje se niže popis zainteresiranih klubova koji uključuje Bayern i Liverpool.

Po meni, bliži je onome kako igraju David Silva ili Mesut Özil. Svi se slažu kako je pred njim svijetla budućnost, kako ima potencijal jednoga dana postati razigravač seniorske reprezentacije. Ali baš poput Pirla, Hrvoje ima sposobnost sam rješavati utakmice“, izjavio je Igor Bičanić koji skrbi o karijeri mladog nogometaša koji je prošao sve mlađe kategorije hrvatske reprezentacije u kojima je nerijetko bio i igrač odluke.

Stoga i jest iznenađenje da je malena Pescara iz istoimenog grada na jadranskoj obali, 'fenjeraš' Serije A kojem je selidba u drugu ligu izvjesna budućnost, pobijedila talijanske nogometne velikane u utrci za Ilićem. Kako je to moguće i koji je razlog tome, gdje je Ilić počeo nogometni put i zašto se odlučio za novi korak u karijeri, možete pročitati u nastavku teksta OVDJE.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Hrvoje IlićPescara

Ostale Vijesti