REUTERS/Dado Ruvic
REUTERS/Dado Ruvic

BiH reprezentativac koji nije zadovoljio na Poljudu ima ponudu „sa sjevera“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 02.08.21. | 17:13

Nakon što su propali pregovori s Brondbyjem, igrač traži sreću u susjedstvu..

Preokret u Austriji! Čini se da Darko Todorović neće tako lako promijeniti sredinu. Posve je jasno kako za njega u RB Salzburgu nema mjesta, BiH reprezentativac jednostavno manjka kvalitete za takvu, visoku razinu, a ni u Hajduku se nije iskazao da bi uprava na Poljudu otkupila njegov ugovor.

Pošto smo usred ljetnog prijelaznog roka, informacije o dolascima i odlascima se brzo mijenjaju. Primjerice, Todorovića se prvo povezivalo s danskim Brondbyjem, no prema najnovijim saznanjima portala sportske.ba, desni bek je najbliži Goteborgu. Pregovori su u tijeku. IFK se u svome rosteru oslanja na domaće igrače, a najzvučnije pojačanje ovoga ljeta im je svakako dolazak Marcusa Berga na posudbu iz Krasnodara.

Zbog ovakvog obrata dolazi jer je Todorović daleko od ozbiljnih planova u Salzburgu. Reprezentativac BiH je još 2018. godine prešao u Austrijskog prvaka iz redova tuzlanske Slobode, no jednostavnio nije uspio pronaći prijeko potrebne minute koje su ključan parametar za razvitak mladih igrača, a Todorović to svakako jest.

24-godišnji desni bek je skupio 14 nastupa u ligi i kupu, uz statistički dodatak dvije asistencije što nije bilo dovoljno za prvu momčad Austrije. Klub ga je prvo preselio u Kiel, pa potom u Hajduk, gdje je bio standardni prvotimac.

Povratkom u Salzburg, Todorovićevo nezadovoljstvo polako raste jer bi sezona u RB-u značila sjedenje na klupi. Upravo zato, premda mu ugovor istječe tek za dvije godine, Todorović traži novi angažman, a čini se da ni klub ne bi imao ništa protiv. Procijenjena vrijednost na Transfermarktu mu je oko 700 tisuća eura, što bi trebalo biti zadovoljavajuće klupskoj upravi.


Tagovi

Darko TodorovićGoteborgtransferiHajduk

Ostale Vijesti