Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Bez pobjednika u Osijeku: Uremović zabio za vodstvo Hajduka, Mierez vratio na početak

sub. 03.02.24. | 19:25

Bijeli su četiri kola zaredom bez pobjede, Bijelo-plavi još bez pobjede na Opus Areni protiv trofejnih klubova

U najvećem derbiju 21. kola HNL-a Osijek i Hajduk remizirali su na Opus Areni (1-1). Oba pogotka pala su u nastavku utakmice. Hajduk je zabio porvi preko Filipa Uremovića, a izjednačio je Ramon Mierez 15 minuta kasnije.

Hajduk je bodom skočio na vrh ljestvice, s bodom više od Rijeke i pet od Dinama. No, Rijeka ima jednu, a Dinamo dvije utakmice manje. Oba Hajdukova rivala svoje utakmice 21. kola igraju u nedjelju. Osijek je ovim remijem stigao do 31. boda.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

U prvom dijelu igrala se prava šahovska borba na sredini terena. Obje momčadi imale su tek jedan udarac u okvir, a sve vrijedno spomena dogodilo se u 33. minuti kada je Moufi zatresao stativu Osijekovog gola, a u idućem napadu Ramon Mierez je zabio za Osijek, no golu je prethodila ruka Darka Nejašmića te je Igor Pajač nakon pregledavanja VAR-a poništio gol.

U nastavak utakmice Hajduk ulazi nešto dinamičnije, a Bijelima se to isplatilo u 57. minuti kada je Filip Uremović zabio nakon što je Krovinović ubacio, Pukštas pucao, a tragičar Nejašmić odbio do Uremovića koji pogađa iz neposredne blizine.

Zoran Zekić potom je napravio tri zamjene. Između ostalog, u igru je ubacio Kristijana Lovrića koji je unio živost u Osijekovu igru, a nakon njegovog udarca i obrane Lučića, Mierez je zabio ovaj puta priznati pogodak za 1-1.

Do kraja utakmice Osijek je bio opasnija momčad na terenu, posebno u 94. minuti kada se lopta nakon 'flipera' odbila do Miereza koji je pucao snažno, ali ravno u Lučića. Remi je na kraju možda i najrealniji ishod...

Osijek - Hajduk 1-1

Osijek. Stadion: Opus Arena, Gledatelja: 11711

Strijelci: 0-1 Uremović (57.), 1-1 Mierez (72.)

Osijek: Malenica - Omerović (od 74. Guedes), Duarte, Bralić, Jurišić - Nejašmić (od 91. Brlek), Prekodravac (od 60. Jugović) - Bukvić (od 60. Lovrić), Cokaj (od 60. Matković), Pušić - Mierez

Hajduk: Lučić - Mikanović, Uremović, Šarlija, Moufi - Pukštas, Kleinheisler (od 76. Benrahou), Krovinović - Kalik (od 70. Odjidja Ofoe), Kalinić (od 76. Trajkovski), Brekalo

Sudac: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina), ; pomoćnici: Bojan Zobenica (Velika Gorica) i Ivan Mihalj (Velika Gorica), Toni Dadić (Zagreb). VAR Fran Jović (Zagreb), AVAR Ivan Vučković (Zagreb)

Žuti kartoni: Omerović, Matković, Pušić (Osijek) / Uremović (Hajduk)

Crveni kartoni:



Tagovi

OsijekHajdukHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti