Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell

Bez Petkovića, u sjeni Skupštine, s istim receptom kao protiv Gorice (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 10.03.24. | 08:01

Uzbudljiva maksimirska nedjelja donosi utakmicu Dinama i Slavena Belupa. Trebala bi biti manje neizvjesna od 'utakmice' u Loži Maksimir

Autor je dobitnik nagrade za internetsko novinarstvo HZSN-a za 2023

U Dinamovu gustom rasporedu, ludoj sezoni prepunoj preokreta i uz Europu, koja još živi u Maksimiru, utakmice protiv Slavena Belupa i Rudeša, između koji se ubacilo gostovanje u Solunu, označene su kao one 'nižeg rizika'. Na papiru, naravno, jer neke to moraju biti, negdje Sergej Jakirović mora odmoriti najjače snage za PAOK i završne bitke nakon reprezentativne stanke, mora, da tako kažemo i Dinamo ponekad otići u 'box'. Promijeniti gume i natočiti gorivo. Ali i pritom paziti da ne zaostane, da taj 'reset' ne potraje predugo, ili da se s formule 1 vratimo nogometnom rječniku, da ne izgubi važne bodove u toj već opjevanoj borbi za naslov.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dakle, da je Slaven Belupo doista lagan zalogaj, Dinamovi će igrači morati pokazati na terenu, no, osnovna će ideja Sergeja Jakirovića biti slična onoj protiv Gorice nedavno u Kupu. Nekoliko promjena u odnosu na najbolji sastav, prilika od prve minute igračima s klupe, koji su pokazali da se mogu s time nositi i odmor za neke od glavnih igrača. Prvo, nema Brune Petkovića zbog kartona i očekuje se da će Jakirović zaigrati s dvojicom napadača, Brodićem i Kulenovićem. Taj tandem sjajno se nosio protiv Gorice, Kulenović je zabio za veliki bod u Osijeku, zašto ne bi i sad dobili šansu? Dobar je u Kupu bio i Gabriel Vidović, sve više treba igrati Pierre-Gabriel, ne smije se izgubiti Živković... Sve su to vjerojatni potezi, koje će danas (17.30 sati) povući Sergej Jakirović, jer ih mora i treba povući. Tko će još osim Petkovića odmarati i tko će sve krenuti od prve minute, saznat ćemo uoči same utakmice.

"Nema vremena za opuštanje, odmah smo se okrenuli utakmici sa Slaven Belupom. Ritam je jako naporan, ali to smo i željeli. Bit će četiri ili pet promjena, Bulata i Ogiware još nema, počeli su s treninzima, nadam se da njih dvojica biti na raspolaganju za PAOK", najavio je Jakirović utakmicu.

"Skautirali smo Slaven Belupo, igrali smo već dvaput s njima tako da znamo što nas može čekati. Želimo odigrati što bolje utakmicu, držati se plana igre i da napravimo sve za tri boda", dodao je Dinamov trener.

Utakmica je, inače, u sjeni Dinamove Skupštine, na kojoj se bira novi predsjednik kluba. Nejasno je kako nitko u klubu nije razmišljao o tome da nije baš najbolje održavati Skupštinu na dan utakmice, jer i igrači, htjeli ili ne, osluškivat će što se događa na sjednici i podno zapadne tribine, bit će tu tisuće navijača, policije, medija... No, bez obzira na to, a i bez obzira na Dinamove oscilacije i nepredvidljivost ove sezone, ipak se očekuje manje neizvjesna utakmica od one u Loži Maksimir. Slaven Belupo u Zagrebu rijetko ostane na nogama, a sad Roy Ferenčina ne može ponajboljeg igrača Benedika Mioča, neće biti ni Boseca, Božića... Slaven je k tome i četiri utakmice bez pobjede, teško je očekivati da će se 'izvadiit' u Maksimiru.

"Znamo da Dinamo ima najbolju individualnu kvalitetu u Hrvatskoj, ali idemo odigrati dobru utakmicu. Želim da budemo čvrsti, da ne budemo propusni kao što smo bili u zadnjih par utakmica i, što bude, bude", realan je Roy Ferenčina, trener Koprivničana, koji je ne želi pričati o krizi.

"Kriza rezultata nije velika, nismo mi velika četvorka i svi to moramo shvatiti. Mi smo momčad, koja je u zadnjih deset godina bila između šestog i 10. mjesta, normalno je da se u sezoni događaju oscilacije. Ovo je za nas prijelazno razdoblje", poručio je Ferenčina. Naravno, kao i svaki trener, dolazi i on na noge Dinamo s određenim ambicijama, naravno da Slaven Belupo neće odmah izvijesiti bijelu zastavu. I da Dinamo mora biti ozbiljan, razigran, jer gubitak ijednog boda bio bi uistinu veliki kiks!

MOGUĆI SASTAV DINAMA (4-4-1-1)

MOGUĆI SASTAV SLAVEN BELUPA (4-2-3-1)

Utakmica Dinama i Slaven Belupa počinje u 17.30 sati (MaxSport 1). Glavni sudac je Patrik Kolarić (Čakovec), pomoćnici Bojan Zobenica i Ivan Mihalj (Velika Gorica). VAR sudac je Ivan Bebek (Rijeka) a AVAR Luka Pajić (Rijeka).



Tagovi

GNK DinamoSlaven BelupoHNLSergej JakirovićRoy Ferenčina

Ostale Vijesti