Monaco prosuo bodove u Turskoj

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 01.11.17. | 19:54

Monaco na pragu ispadanja, Bešiktaš juri prema osmini finala

Bešiktaš je na svom stadionu dočekao francuski Monaco kao vodeća momčad grupe G. Imperativ rezultata svakako je bio na gostima, koji su nakon tri kola skupili samo jedan bod. Bešiktaš bi pak s eventualnom pobjedom napravio ogroman ikorak prema plasmanu u sljedeći krug natjecanja.  

Domaćini su utakmicu bolje otvorili te su, nošeni glasnom istanbulskom publikom, pritisnuli francuske prvake. Pa ipak, Monaco je na predah otišao kao vodeća momčad, nakon što je period u kojem su se Francuzi othrvali domaćem pritisku okrunio Rony Lopes sa sjajnim golom. Osim rane dominacije domaćina, prvo poluvrijeme okarakterizirala je isprekidana igra, sa puno dugih lopti, prekršaja i preskakanja vezne linije.

U drugom poluvremenu se nastavilo u sličnom tonu samo što je ovaj put Bešiktaš iskoristio rani pritisak i izjednačio iz jedanaesterca preko Cenka Tosuna.

Ostatak utakmice pratio je uzorak iz prvog poluvremena – Monaco se stabilizirao i meč je ušao u ispresjecan ritam gdje su obje momčadi imale problema sa zadržavanjem posjeda.

Monaco je do kraja utakmice pokušao doći do pobjede koja bi im ostavila kakve-takve izglede za plasman u sljedeći krug ali su nekonzistentnost u izgradnji igre i pregršt pogrešaka značile da su Francuzi najbolje šanse za pobjedu imali iz prekida i solo prodora.

Balde je imao sjajnu šansu donijeti Monacu sva tri boda u sudačkoj nadoknadi ali je njegov promašaj značio da se na kraj otišlo sa 1:1, rezultatom koji Monaco ostavlja na rubu ispadanja.

(Foto: Action images)


Tagovi

Rony LopesCenk TosunKeita Balde Diao

Ostale Vijesti