REUTERS/Cris Mattos
REUTERS/Cris Mattos

Belo Horizonte slavi Hulka i Kena: Atletico Mineiro nakon 50 godina na krovu Brazila (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 03.12.21. | 08:15

Svih pet pogodaka palo u razmaku od 16 minuta.

Nakon poraza od Flamenga, praktički jedinog konkurenta za titulu krajem listopada, Atletico Mineiro u posljednjih osam kola upisao je sedam pobjeda i samo jedan remi te je dva kola prije kraja promarširao kroz ciljnu ravninu i u crno-bijeli dio Belo Horizontea donio drugu titulu prvaka Brazila, prvu nakon 1971. godine.

Za potvrdu titule Mineiru je bila potrebna pobjeda u posljednja tri kola prvenstva. Mnogi su očekivali da će do nje stići na gostovanju kod Bahije koja se, doduše, grčevito bori za ostanak. Nakon prvog poluvremena bez pogodaka, Bahia je u periodu od 62. do 66. minute priredila mini-iznenađenje i pogocima Luiz Otavia i Gilberta stigla do prednosti od 2:0.

Međutim, Mineiro se vratio ekspresno, na pravi šampionski način. U četiri minute primio je dva pogotka za zaostatak od 0:2, a onda je u razmaku od četiri minute stigao preorketa! Najbolji strijelac kluba, 35-godišnji Hulk u 73. je iskoristio kazneni udarac i zabio za smanjenje vodstva domaćina.

Već u idućoj minuti, još jedan iskusni prvotimac prvaka, 32-godišnji Keno sjajnom je reakcijom donio Atleticu poravnanje...

... a isti igrač je preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora u 78. minuti Mineiru donio i potvrdu pobjede i drugi naslov prvaka u povijesti Brazila!

Osim Hulka, u momčadi Atletico Mineira igra još jedna zvijezda koja se proslavila u Europi, Diego Costa koji je u Belo Horizonte stigao početkom godine i u 17 utakmica zabio pet pogodaka.

Atleticu Mineiru je ovo treći nacionalni trofej, a ove godine osvojili su i 46. trofej prvenstva regije Mineiro. Atletico Mineiro je klub brojnih slavnih brazilskih igrača poput Darija (prvak svijeta iz 1970.), Reinalda, Claudia Taffarela, Gilberta Silve, Ronaldinha i danas Hulka i Diega Coste...



Tagovi

Atletico MineiroHulkDiego Costa

Ostale Vijesti