REUTERS/Angelika Warmuth
REUTERS/Angelika Warmuth

Bayern zbog pirotehnike kažnjen s 40 tisuća eura, klub se odmah obratio navijačima

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 11.12.23. | 17:25

UEFA je kaznila Bayern München sa 40.000 eura. Kao rezultat toga, rekordni prvaci obratili su se navijačima.

Kao da 5-1 poraz u Frankfurtu Bavarcima nije dovoljna kazna, Bayern se suočio i s onom financijskom. Naime, dan prije finalne utakmice grupne faze Lige prvaka protiv Manchester Uniteda u utorak (21:00) UEFA je kaznila Bayern München sa 40.000 eura. Kao rezultat toga, rekordni prvaci obratili su se navijačima.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Razlog tome bila je upotreba zabranjene pirotehnike i bacanje predmeta iz navijačkog bloka FC Bayerna na utakmicama Lige prvaka, posebice tijekom gostujuće utakmice na stadionu Parken u Kopenhagenu", piše Bayern na svojoj web stranici i dodaje.

"U slučaju ponavljanja prekršaja, klub također može biti kažnjen isključenjem svojih navijača iz buduće gostujuće utakmice. Kazna iznosi 40.000 eura, a FC Bayern također ima zabranu kupnje ulaznica za gostujuće navijače za svoju sljedeću utakmicu u UEFA natjecanjima. Međutim, potonja kazna odgađa se na dvije godine od datuma presude (do 16. listopada 2025.)."

Za kraj su naglasili:

"Iz tog razloga, FC Bayern hitno apelira na sve navijače Bayerna da se ubuduće suzdrže od korištenja pirotehnike na stadionu i da odustanu od bilo kakvog daljnjeg nedoličnog ponašanja, jer bi svi Bayernovi navijači koji putuju (u gostima) bili pogođeni posljedicama. Presuda i proizašle posljedice stoga će također biti stavljene na dnevni red sljedećeg sastanka radne skupine za dijalog s navijačima i o njima će se raspravljati u formalnom dijalogu između FC Bayerna i navijača kluba."






Tagovi

BayernnavijačiKazna

Ostale Vijesti