Action Images
Action Images

Bayern se sprema u šoping, četiri veznjaka na popisu želja, stopera pronašao u Bundesligi (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 10.12.20. | 10:59

Bavarci bi mogli zakucati na vrata Barceloni, odnosno domaćim konkurentima Borussiji Monchengladbach i RB Leipzigu.

Minhenski Bayern izgleda sjajno ove sezone, uostalom kao i lani, a u Säbener Strasseu konačno je zavladao mir, no uskoro će se morati trgnuti iz vlastitih uspjeha jer će trebati ponovo „natočiti goriva“ u bavarski stroj koji posljednjih sezonu i pol melje sve pred sobom, kako u domaćim natjecanjima, tako i u Europi.

Bayernu, dakle, nije „priša“, ali planira iskoristiti trenutačnu financijsku krizu u nogometu i pokušati dovesti neku od bivših želja koje bi uskoro mogle biti na popustu. Prevedeno pokušat će se pojačati na grbači klubova koji su u financijskim teškoćama.

Mino Raiola svojedobno je izjavio kako je Bavarcima nudio Matthijsa de Ligta i Frenkieja de Jonga, a za taj paket-posao Bavarci su imali bankovnu garanciju na 150.000.000 eura, međutim na koncu je sve pokvarila Barcelona koja se počela raspitivati za talentirani nizozemski dvojac.

No, Barca ove godine grca u problemima, kako kadrovskim, tako i financijskim, a Bavarci će pokušati iskoristiti situaciju i ukrasti joj De Jonga. Ljudi iz uprave bavarskog velikana kontaktirali su De Jongovog agenta i htjeli bi sjesti s njim za stol te mu predstaviti svoju ponudu. Barca zna za plan Bayerna, ali zasad šuti pa se nagađa kako ne bi imala ništa protiv tog raspleta.

Katalonci imaju ogromne dugove, a ako bi Bayern ponudio 85.000.000 eura, koliko je Barca za njega iskrcala Ajaxu, posao bi se mogao odviti.

Sve to je još dosta daleko od realizacije pa Bavarci imaju još nekoliko opcija za novog člana njihove vezne linije. Puno realnije želje su Florian Neuhaus Denis Zakaria iz Borussije Monchegladbach, prvi bi bio sjajna zamjena za Thiaga Alcantaru, a drugi za Javija Martineza. Ovaj posao puno je klasičniji Bayernovoj upravi, koja već godinama pustoši domaću konkurenciju kupujući joj najbolje igrače, međutim ne ide im u prilog što je Monchegladbach osigurao još 10-ak milijuna eura sinoć kad se plasirao u drugi krug Lige prvaka pa mu nije frka prodavati već u siječnju.

Plan C i najmanje zvučno ime u kombinacijama za selidbu na Allianz Arenu jest Bayernov Lucien Agoume koji je trenutačno posuđen Speziji.

Kad riješe pitanje vezne linije okrenut će se obrani jer dogodine će ostati bez Davida Alabe, a njega bi mogao zamijeniti Leipzigov Dayot Upamecano, kojemu će otkupna klauzula u lipnju sljedeće godine pasti s 65.000.000 eura na 42.000.000, međutim Bavarci neće biti jedini kupci u redu...

Uspiju li Braco Salihamidžić, Hansi Flick i društvo u svom naumu, Bayern bi sljedeće godine mogao izgledati ovako:

Nubel – Pavard, Upamecano, Lucas, Davies – Goretzka, De Jong – Muller, Coman, Sane - Lewandowski



Tagovi

Frenkie de JongDayot Upamecano

Ostale Vijesti