Action Images via Reuters/Peter Cziborra
Action Images via Reuters/Peter Cziborra

Bayern ruši rekord, ali još uvijek je 29 milijuna eura 'kratak' za Kanea

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 01.08.23. | 10:42

Bavarci su se već opekli prošlo ljeto zbog odugovlačenja s prodajom Lewandowskog, istu grešku ne smiju ponoviti i u ovom prijelaznom roku. Problem je što s druge strane sjedi prilično tvrd pregovarač.

Jedan od zvučnijih transfera ovog ljeta, barem onih u kojima sudjeluju europski klubovi s obje strane pregovaračkog stola, svakako će biti sve izvjesniji odlazak Harryja Kanea iz Tottenhama.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prva violina londonskog kluba ušla je u zadnju godinu ugovora, produljenja suradnje nema na vidiku, stoga je ovo posljednji tren da londonski klub  zaradi ozbiljniji novac na igraču koji je prije nekoliko dana napunio 30 godina. No, Bavarci su naišli na tvrd orah u vidu Daniela Levyja. Vlasnik Tottenhama oduvijek je na glasu kao težak pregovarač, neovisno o tome nalazi li se u ulozi kupca ili prodavača. Njemački prvak prvo je ponudio 70 milijuna eura plus bonuse, što je Levy bez sekunde razmišljanja odbio. Potom su dodali još 10 milijuna eura, ali uzalud.

Uvidjevši da transfer neće ići glatko, Bayernovi direktori Jan-Christian Dreesen i Marco Neppe dogovorili su sastanak s Levyjem za prošli petak, no lukavi vlasnik Pijetlova u zadnji je tren odgodio sastanak na ponedjeljak, kupivši još nekoliko dana s kojima smanjuje vremenski manevar Bavarcima. Nakon jučerašnjih pregovora, rasplet nije ništa bliži. The Athletic piše kako je trenutna razlika između ponude Bayerna i potražnje Levyja čak 25 milijuna funti, odnosno 29,2 milijuna eura. Ako znamo da Levy traži 116 milijuna europskih novčanica, znači da je trenutna ponuda iz Njemačke dosegnula 87 milijuna eura.

Ono što je sigurno, ako Bayern želi dovesti prvog strijelca u povijesti engleske reprezentacije, trebat će srušiti klupski rekord, koji trenutno drži odšteta od 80 milijuna eura, isplaćena Atletico Madridu za Lucasa Hernandeza. Iako su poznati kao klub koji oprezno troši, u Münchenu će za usluge Kanea prvi puta morati ispisati ček s troznamenkastim brojem milijuna. Još jedan razlog zbog kojeg će Bavarci pokušati požuriti ovaj posao je prošloljetna situacija oko prodaje Roberta Lewandowskog. Poljak je na kraju, poslije višetjednog natezanja, izvojevao toliko željeni odlazak u Barcelonu, njemački klub inkasirao je 45 milijuna eura i bonuse, što je sjajan iznos za 33-godišnjaka, ali su izgubili previše vremena i nisu doveli adekvatnu 'devetku'. City im je pred nosom ukrao Erlinga Haalanda, a Bayern se na koncu zadovoljio dovođenjem Sadia Manea. Senegalac se ispostavio kao promašaj, a vođa napada u mnogim je ključnim bitkama bio Erik Maxim Choupo-Moting. Svaka čast iskusnom Kameruncu, ali Bayernu je u napadu potrebna nešto krupnija riba.

Kane je upravo igrač renomea dostojnog jednog od najvećih svjetskih klubova, a iako ga sljedećeg ljeta mogu dovesti besplatno, prilično je jasno kako su na Allianz Areni naučili lekciju iz ove sezone te će u novu krenuti s ozbiljnijom napadačkom markom. Za 100 milijuna eura ili nešto više od toga, ostaje za vidjeti do kraja prijelaznog roka. Jutros je Fabrizio Romano također potvrdio ovu priču, navodeći kako je Bayern odlučio manje potrošiti na novog vratara, kako bi mogao više novaca preusmjeriti na dovođenje Kanea. A dok se cijeli posao ne završi, Kane dovršava treći tjedan na pripremama Spursa.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Harry KaneBayernTottenhamnogometni transferitransfertransferi uživotransferiLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti