WOLFGANG RATTAY/Action Images
WOLFGANG RATTAY/Action Images

Bayern reže plaće necijepljenih igrača u izolaciji

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 21.11.21. | 12:15

Klub je donio odluku o djelomičnom sankcioniranju necijepljenih igrača.

Bild je objavio imena pet igrača Bayern Munchena koji se do sada nisu cijepili protiv koronavirusa. To su Eric Chopuo-Moting, Michael Cuisance, Serge Gnabry, Joshua Kimmich i Jamal Musiala. Kako su dalje izvijestili njemački nogometni izvori, klub je sada odlučio da im neće isplaćivati place u periodima izolacije zbog infekcije virusom.

Cuisance je trenutno jedini od spomenutih koji nije u izolaciji, tako da će mladi Francuz za sada izbjeći novčanu sankciju, ali Joshua Kimmich će primjerice zbog dva tjedna u izolaciji izgubiti skoro 800 tisuća eura.

Bavarski klub je ovom mjerom odlučio slijediti primjer gradskih vlasti u Munchenu, koje su se odlučile za isti način sankcioniranja vlastitih necijepljenih zaposlenika koji se zaraze. Kako javljaju izvori bliski klubu, ostatak svlačionice složio se s ovom mjerom. U Bavarskoj je sve više zaraženih, a donijeta je i odluka da će se nadolazeći susret Bayerna i Barcelone u Ligi prvaka igrati iza zatvorenih vrata. Razlog tome je što su vlasti uvele policijski sat koji počinje u 10 navečer, a početak utakmice zakazan je samo sat vremena ranije.

Podsjetimo, u izolaciji se trenutno nalazi i hrvatski reprezentativac Josip Stanišić, ali njegova primanja ostati će netaknuta jer je primio dvije doze cjepiva.


Tagovi

BayernJoshua Kimmichkoronavirus

Ostale Vijesti