REUTERS/Angelika Warmuth
REUTERS/Angelika Warmuth

Bayern prihvatio Uefinu kaznu: "Skupina prekršitelja napravila je probleme navijačima i momčadi"

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 12.03.24. | 16:10

Bayern je već dobio uvjetnu kaznu od UEFA-e zbog pirotehnike na gostovanju u Kopenhagenu u grupnoj fazi. Nakon nedavnih incidenata u Rimu, sankciju je provelo europsko upravno tijelo

Nakon temeljitog ispitivanja situacije, Bayern je odlučio da neće uložiti žalbu Uefi na presudu prema kojoj će njemački rekordni prvak gostovanje nadolazećeg četvrtfinala Lige prvaka morati igrati bez svojih navijača. Klub prihvaća odluku nakon što su u utakmici osmine finala kod Lazija prekršeni odgovarajući uvjeti Europske nogometne federacije.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Moramo prihvatiti ovu kaznu. Ne samo da je pirotehnika ispaljena, već je i namjerno ispaljena na teren, izravno ugrožavajući igrače. To je bilo tako eksplicitno kršenje uvjeta uvjetne kazne da je žalba je nažalost uzaludna", rekao je Jan-Christian Dreesen, glavni izvršni direktor Bayerna.

Bayern je već dobio uvjetnu kaznu od UEFA-e zbog pirotehnike na gostovanju u Kopenhagenu u grupnoj fazi. Nakon nedavnih incidenata u Rimu, sankciju je provelo europsko upravno tijelo. Ždrijeb osmine finala održava se u petak u Nyonu.

Dreesen je dodao:

"Općenito smo jako sretni što smo u četvrtfinalu, ali činjenica da sada moramo igrati u gostima bez podrške naših navijača veliki je udarac. Mala skupina prekršitelja napravila je lošu uslugu svim našim navijačima i momčadi. Međutim, uvjeren sam da će naša momčad pronaći način da pruži vrhunsku izvedbu koja će biti potrebna u četvrtfinalu."

(g)



Tagovi

BayernnavijačiLazioLiga prvaka

Ostale Vijesti