REUTERS/Thilo Schmuelgen
REUTERS/Thilo Schmuelgen

Bayer deklasirao Borussiju u Dortmundu i gurnuo Bayern prema tituli (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 06.02.22. | 17:05

Neočekivano visoka pobjeda Apotekara

U derbi 21. kola njemačke Bundeslige, drugoplasirana Borussia Dortmund ušla je s osam bodova prednosti ispred trećeg Bayer Leverkusena. Domaćini su bili favoriti i s pobjedom su željeli nastaviti pritiskati Bayern koji im je jučer otišao na devet bodova prednosti. No, umjesto pobjede, dogodio se debakl! Bayer je slavio s 5:2 i udaljio Dortmunđane od prve titule nakon 2012. godine.

Da će na utakmici biti puno pogodaka potvrdila je prva četvrtina utakmice. Bayer je poveo nakon velike greške Borussijine obrane. Dan Axel Zagadou krivo je predao loptu, Peter Schick je pucao, a lopta se od Manuela Akanjija odbila u Kobelovu mrežu (VIDEO).

Borussia Dortmund izjednačila je svega pet minuta kasnije - novim autogolom. Julian Brandt centrirao je iz slobodnog udarca, a Jeremie Frimpong skrenuo u vlastitu mrežu za 1:1 (VIDEO). Četiri minute kasnije, novi pogodak. Ovaj puta nije bio autogol već je Florian Wirtz realizirao krasan kontranapad za 1:2 (VIDEO).

U 28. minuti već je bilo 3:1 za goste. Robert Andrich izveo je slobodni udarac s ruba kaznenog prostora i krasno pogodio za veliku prednost Apotekara (VIDEO) i rezultat s kojim se otišlo na odmor. Pitanje pobjednika bilo je riješeno u 53. kada je Jonathan Tah zabio nakon akcije iz kornera za 4:1 (VIDEO).

U samoj završnici dvoboja vidjeli smo po jedan pogodak na obje strane. Moussa Diaby zabio je peti pogodak za Bayer na asistenciju Frimponga, a konačni rezultat postavio je Steffen Tigres u sudačkoj nadoknadi

U idućem kolu Bayer dočekuje Stuttgart, a Borussia Dormund gostuje kod Union Berlina.

21. kolo Bundeslige:

Petak

Hertha - Bochum 1:1

Subota

Augsburg - Union Berlin 2:0

Koln - Freiburg 1:0

Mainz - Hoffenheim 2:0

Stuttgart - Eintracht 2:3

Arminia Bielefeld - Borussia Monchengladbach 1:1

Bayern Munchen - RB Leipzig 3:2

Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen 2:5

Wolfsburg - Greuther Furth, 4:1



Tagovi

Bayer LeverkusenBorussia Dortmund

Ostale Vijesti