REUTERS/Heiko Becker
REUTERS/Heiko Becker

Bavarci s dva Hrvata izgubili u Mainzu, Hertha propustila meč-loptu za spas, Haalandov hat-trick u porazu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 30.04.22. | 17:50

Stuttgart i dalje može dostići Herthu na ljestvici, kao i što pretposljednja Arminia može uloviti Stuttgart, od kojeg ima dva boda manje

Nakon 32. kola Bundeslige i dalje je napeto na samom dnu ljestvice. Hertha je imala meč-loptu za spas, na gostovanju kod Arminije, ali je u nadoknadi primila pogodak za 1:1.

Golom Tousarta u 55. minuti Berlinčani su poveli i imali u džepu tri boda koja bi im garantirala mirniju završnicu sezone u posljednja dva kola, no u 91. minuti je izjednačio Nilsson. Pogledajte taj pogodak OVDJE.

Usporedno s tim je Stuttgart na domaćem terenu izjednačio protiv Wolfsburga na 1:1 pa Stuttgart i dalje može dostići Herthu na ljestvici, kao i što pretposljednja Arminia može uloviti Stuttgart, od kojeg ima dva boda manje.

Wolfsburg je kod Stuttgarta vodio golom Brooksa u 13. minuti, ali je u 89. izjednačio Fuehrich. Za Stuttgart je, pak, cijelu utakmicu odigrao hrvatski reprezentativac Borna Sosa, koji je sudjelovao u akciji za izjednačenje, pogledajte to OVDJE.

Prvak Bayern je gostovao u Mainzu gdje je poražen 1:3. Bodovi nikome nisu bili neophodni, a takvu situaciju domaćin je iskoristio za bacanje na koljena velikog suparnika. Burkardt i Niakhate su bili strijelci za Mainz u prvom, a Barreiro u drugom poluvremenu. Jedini gol za Bayern je dao Lewandowski. Pogledajte Poljakov pogodak OVDJE.

Mladi 18-godišnji hrvatski nogometaš Gabriel Vidović ušao je u igru za Bayern u 67. minuti, dok je četiri godine stariji Josip Stanišić ušao deset minuta kasnije.

Izgubila je i Borussia i to u Dortmundu od Bochuma s 3:4. Nakon samo osam minuta Bochum je imao dva gola prednosti (Polter i Hottmann), ali je potom na scenu stupio Erling Haaland koji je zabio tri pogotka, dva iz jedanaesterca, za vodstvo Borussije 3:2. Pogledajte taj treći pogodak OVDJE.

Tu nije bio kraj preokretima, a u zadnjih deset minuta su Locadia i Pantović (11m) rušili domaćina i postavili konačno gostujuće slavlje od 4:3. Hrvatski nogometaš Marin Pongračić ostao je na domaćoj klupi tijekom cijele utakmice.

Tijekom subote još će igrati Hoffenheim i Freiburg. U ponedjeljak će ovo kolo zaključiti Bayer - Eintracht te Borussia (M) - Leipzig. (Hina, G)

Bundesliga, 32. kolo

Petak, 29. travnja:

Union Berlin – Greuther Fürth 1:1

Subota, 30. travnja:

Arminia – Hertha 1:1

Augsburg – Köln 1:4

Mainz – Bayern 3:1

Stuttgart – Wolfsburg 1:1

Borussia Dortmund - Bochum 3:4

Hoffenheim – Freiburg 18.30

Ponedjeljak, 2. svibnja:

Bayer Leverkusen – Eintracht Frankfurt 20.30

Borussia M’gladbach – RB Leipzig 20.30

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

BundesligaErling HaalandBayernMainzHerthaStuttgartBorna SosaGabriel VidovićJosip StanišićMarin Pongračić

Ostale Vijesti