REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Baturina, Frigan i Stojković 'otpali': Poznato 25 kandidata za nagradu Golden Boy 2023

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 13.10.23. | 10:07

Među kandidatima ima pravih zvijezda...

Talijanski Tuttosport listu od 100 kandidata za nagradu Golden Boy 2023., među kojima su bila tri Hrvata - Martin Baturina (Dinamo), Matija Frigan (Westerloo) i Luka Stojković (Dinamo) - suzila je na 25 imena koja će konkurirati za najboljeg mladog igrača u tekućoj godini. Nažalost, među istima nema mladih hrvatskih reprezentativaca...

Kao glavni favorit za osvajanje nagrade figurira Englez Jude Bellingham, najbolji ovosezonski strijelac Real Madirda i vršnjak mu Nijemac Jamal Musiala koji je u Bayern Munchen stigao 2019., nakon što je devet godina proveo u - Engleskoj! Među najužim kandidatima za nagradu ulaze Xavi Simons i Benjmin Šeško iz RB Leipziga, Florian Wirtz iz Bayer Leverkusena, Rasmus Hojlund iz Manchester Uniteda, Mathys Tel iz Bayerna, Alejandro Balde iz Barcelone, Levi Colwill iz Chelseaja, Warren Zaire-Emery iz PSG-a...

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U konkurenciji su još srpski Mađar Miloš Kerkez iz Borunemoutha, Arthur Veermeeren iz Antwerpa, Evan Ferguson iz Brightona, Lucas Gourna Douath iz Red Bull Salzburga, Ousmane Diomande iz Sportinga, Arnau Martinez iz Girone i Andy Diouf iz Lesna.

No, svi se slažu da jedina dva kandidata koja mogu osvojiti ovu nagradu su Bellingham i Musiala koji su ostali na korak do osvajanja u izborima 2021. i 2022. kada su nagradu uzeli Barcelonini veznjaci Pedri i Gavi. Tada su Bellingham i Musiala završili među top pet najboljih, ali su Zlatnim dečkima postala dva Barcelonina prvotimca.

REUTERS/Kai PfaffenbachREUTERS/Kai Pfaffenbach

Golden Boy je nagrada pokrenuta 2003. koju talijanski dnevni list Tuttosport svake godine dodjeljuje najboljim mladim igračima svijeta. Nagradu su do sada osvajali Rafael van der Vaart, Wayne Rooney, Lionel Messi, Cesc Fabregas, Sergio Agüero, Anderson, Alexandre Pato, Mario Ballotelli, Mario Götze, Isco, Paul Pogba, Raheem Sterling, Anthony Martial, Renato Sanches, Kylian Mbappe, Matthijs de Ligt, Joao Felix, Erling Haaland i ranije spomenuti Pedri i Gavi. (nr)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Golden BoyJamal MusialaJude BellinghamXavi SimonsFlorian WirtzMartin BaturinaLuka StojkovićMatija Frigan

Ostale Vijesti