REUTERS/Vincent West
REUTERS/Vincent West

Bask u Kataloniji: Iskusni stoper potpisao za Barcelonu, Xavi dobio drugo veliko pojačanje nakon Ilkaya Gündogana!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 05.07.23. | 11:06

Sa španjolskim prvakom je potpisao dvogodišnji ugovor

Priča se o tom transferu već dobrih godinu dana. Prvo je djelovalo kao nemoguća misija, potom se priča malo zakuhala, ali nakon toga i brzo ohladila. Ali, u posljednjih mjesec dana, čak i nešto manje od toga, krenula je ofenziva čelnika Barcelone koja je ipak urodila plodom pa je tako iskusni stoper Iñigo Martínez nakon pet godina napustio Athletic Bilbao i kao slobodan igrač potpisao za katalonskog giganta.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Barcelona je na svojim službenim stranicama potvrdila ovaj transfer te su dodali kako je dogovor postignut na dvije godine, a odštetna klauzula za Martínez iznosi 400 milijuna eura.

Martínezu je Barcelona treći klub u profesionalnoj karijeri. Prvo je sedam godina bio uzdanica Real Sociedada, da bi ga onda za 32 milijuna eura kupio Athletic. Budući da za momčad iz Bilbaa mogu igrati samo Baski, Martínez je daleko najveći ulazni transfer u povijesti kluba. Iako iz Athletica odlazi kao slobodan igrač, navijači su se od njega oprostili s lijepim porukama na društvenim mrežama.

Za La Roju je 32-godišnji branič skupio 20 nastupa, dok je u svojoj karijeri ukupno odigrao 357 utakmica u La Ligi. Xaviju će biti od velike koristi svojim liderskim osobinama, a valja podsjetiti da osim stopera može odigrati i na mjestu 'šestice' ako za to bude potrebe.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Ingo MartinezInigo MartinezBarcelonaLa LigaPrimera

Ostale Vijesti