REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Barcin "dreamteen": Još jedan tinejdžer potpisao novi dugogodišnji ugovor s Blaugranom

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.10.21. | 10:03

Laporta želi spriječiti rani egzodus najboljih igrača s Nou Campa

Teško je ove sezone biti navijač Barcelone. Blaugrana je, unatoč jučerašnjoj pobjedi protiv kijevskog Dinama u Ligi prvaka, i slavlja protiv Valencije u La ligi, razbijena vojska. Odlazak Lea Messija je ostavio dubokog traga u svlačionici kluba, veliki broj igrača je postao nezadovoljan stanjem, poglavito Aguero, koji je doveden u Barcu iz Cityja isključivo zbog “kuma” Messija. Napustio je klub i Griezmann, te Miralem Pjanić, koji u kratkoj epizodi na Nou Campu nije ostvario zapažen rezultat.

Zbog silnih problema, Barca se ove ali i iduće sezone mora osloniti na ono što ima, a to je La Masia, točnije igrači koji su potekli iz te slavne nogometne škole. Nakon Pedrija, koji je ove godine postao pokretač igre Barce, klub je odlučio potpisati novi ugovor i sa Ansu Fatijem, osamnaestogodišnjim čudom od djeteta koje zaljubljenici u Barcu poznaju već dvije godine. Iznosi su astronomski. Oba igrača ostaju u klubu do 2027. godine, a odštetna klauzula (iznos uz koji se klub obvezuje prodati igrača) je nevjerojatnih milijardu eura, što je novac koji nitko nikada nije ni približno izdvojio za jednog igrača.

Fati je po mnogočemu poseban. Debitirao je u La Ligi još kao dijete, u sezoni 2019./2020. debitirao je već u drugom kolu kada mu je Ernesto Valverde dao 12 minuta na terenu protiv Betisa. Ansu je već u idućoj utakmici postigao svoj prvi pogodak, a sezonu je završio sa sedam pogodaka i jednom asistencijom u 24 odigrana susreta.

Korona je malo poremetila razvoj mladićia koji je odigrao manji broj utakmica u 2020. godini, no ako ćemo suditi njegovu karijeru po ulasku u novu sezonu, Ansu je na pravom putu postati superstar. Sa samo 18 godina na leđima, u prva tri kola La Lige je upisao dva gola i jednu asistenciju. I to u redovima kudikamo slabije Barce gdje više nema pomoćnih kotača u obliku pogodaka i/ili asistencija iz arsenala Lea Messija.

Fati je, zajedno uz već spomenutog devetnaestogodišnjaka Pedrija i još mlađeg Gavija (koji je bio starter za Furiju na finalu Lige nacija protiv Francuske) okosnica su nove Blaugrane, one koja iza sebe nema svemogućeg čarobnjaka iz Argentine. Ono što klub sada želi napraviti je na vrijeme prepoznati nove superzvijezde koje će vezati dugim ugovorima kako bi osigurali navijačima garant kako će Nou Camp biti poprište igara nekih novih, supernaprednih klinaca.

Uostalom, i Messi je tamo sredinom dvijetisućitih bio “jedan takav klinac”. Sve što se dogodilo kasnije je povijest.




Tagovi

Ansu FatiBarcelonaGaviPedri

Ostale Vijesti