REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Barcelonu stišću dugovi: De Jong bi ipak mogao otići

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 18.06.22. | 20:55

Katalonci moraju nabaviti 600 milijuna eura do konca sprnja

Znana je stvar da je Barcelona u financijskom škripcu, pa je Uprava kluba pod velikim pritiskom da namakne potrebne novca za dovođenje igrača ovog ljeta. Međutim, nije da su si pomogli megalomanskim apetitom, pa je tako dovođenje Roberta Lewandowskog postao glavni ovoljetni cilj.

No ako doista žele kupiti sve na što su bacili oko, onda bi Katalonci trebali prvo prikupiti oko 600 milijuna eura prije nego uopće potpišu prvo pojačanje.

Osim Lewandowskog, Barça se nada dovođenju i Julesa Koundea, Kalidoua Koulibalyja, Bernarda Silve, Marcosa Alonsa… Lista je, dakle, poduža.

Međutim, zbog financijske situacije, klub s Nou Campa ne može registrirati nove igrače i imaju vremena do 31. srpnja da prikupe spomenutu svotu novaca ako se žele dovesti u situaciju da budu faktor na nogometnoj tržnici.

Joan Laporta je već dobio dozvou da proda 49,9 posto prava na licenciranje i robu, dok će 25 posto prihoda od La Liginih tv-prava otići vanjskom investitoru. U Barceloni računaju da će im to pokriti tih 600 milijuna eura.

To znači da će klub moći normalno funkcionirati kao i da će se ukupni dug smanjiti.

Nije precizirano koliko, ali klub mora u iduća dva tjedna već sakupiti dobar dio tog novca stoga se očekuje da će krenuti prodaja igrača.

Prvi je, jasno, Frenkie de Jong, kojeg Xavi ne želi prodati, ali će zbog dobrobiti kluba biti prisiljen pustiti ga u Manchester United koji je pokazao ogroman interes za nizozemskog veznjaka.

A do 31. srpnja Barcelona želi dodatno rasteretiti klupski budžet od skupocjenih ugovora, pa se očekuje kako će na Nou Campu uskoro krenuti velika rasprodaja.


Tagovi

Frenkie de JongBarcelona

Ostale Vijesti