REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Barcelona zaradila dodatnih 315 milijuna eura i kreće po Koundea

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 22.07.22. | 18:25

Katalonci su prodali dodatni paket svojih TV prava

Ako ste mislili da staje Barcelonina ovoljetna šoping-groznica, grdno ste se prevarili – katalonski klub, iako u financijskim problemima, hvata se u koštac s transferom Julesa Koundea.

A u tome bi im trebala pomoći ubrizgana injekcija svježeg kapitala od 315 milijuna eura nakon prodaje dodatnih 15 posto televizijskih prava. Sixth Street, globalna investicijska firma je nedavno kupila deset posto klupskih TV prava, a sada je dodatno povećan njihov udio za idućih 25 godina.

Taj dogovor je rezultat masivnog prikupljanja novaca Katalonaca kako bi "upristojili" svoju financijsku situaciju te kako bi nastavili dovoditi igrače ovog ljeta.

S novih 315 milijuna, Barcelona je ukupno uprihodila 582 milijuna eura od prodaje 25 posto svojih TV prava.

Inače, Sixth Street je težak oko 60 milijardi dolara i već je sklopio posao s madridskim Realom oko renovacije stadiona.

„Nastavljamo dalje s našom strategijom i zadovoljni smo što smo dogovorili dodatan dogovor sa Sixth Streetom. Tijekom proteklih nekoliko tjedana, mi i Sixth Street smo ostvarili sjajnu suradnju i veselimo se našem dugogodišnjem partnerstvu“, rekao je predsjednik Barcelona Joan Laporta.

Nakon popunjavanja budžeta Barcelona, dakle, kreće po Koundea, ali koji je ipak jako blizu potpisa za Chelsea. No ako im ne uspije dovođenje Koundea, onda će se, tako piše Goal.com, prebaciti na našeg Joška Gvardiola, ali i Paua Torresa te Iniga Martineza. (pz)


Tagovi

BarcelonaJoan LaportaJules Kounde

Ostale Vijesti