LISI NIESNER/Action Images
LISI NIESNER/Action Images

Barcelona zabila nakon 216 minuta muke, Salzburg i Sučić na visini zadatka, Šimić debitirao (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 5min | sri. 20.10.21. | 20:27

Red Bullovi mladići bili su jači od Wolfsburga, a Barcelona je napokon zapuvcala na gol i zabila

U trećem kolu skupine G Red Bull Salzburg je na domaćem terenu rezultatom 2:1 slavio protiv Wolfsburga i ostao na vrhu tablice svoje skupine.

Njemački predstavnik ove sezone u Bundesligi igra u promjenjivoj formi, s učinkom od četiri pobjede, jednog remija i tri poraza. Već na samom početku vidjelo se da je Salzburgov stroj zahuktaliji. Momčad iz Mozartovog grada povela je već u 3. minuti. Dubinsku loptu dao je Nicolas Selwald, a obrani je umakao najbolji strijelac Salzburga ove sezone Karim Adeyemi i hladnokrvno matirao golmana – 1:0. Pogodak pogledajte OVDJE.

U 12. minuti Salzburg je gotovo podebljao vodstvo, Noah Okafor odlično je primio jednu dugu loptu u Wolfsburgovom kaznenom prostoru, ali je pogodio prečku. Akciju je 33-godišnji trener Salzburga Matthias Jaissle pozdravio pljeskom.

Samo jedan trenutak nepažnje bio je dovoljan da Salzburg prospe vodstvo. Korner je u 15. minuti izveo Maximilian Arnold, a obrana domaćih je zaspala i dopustila Lukasu Nmechi da poentira glavom iz peterca – 1:1. Pogodak pogledajte OVDJE.

Salzburgova sredina organizirana je u oblik romba u kojem Luka Sučić drži desnu stranu na kojoj je izrazito ofanzivno orijentiran bek Rasmus Kristensen, slično kao i njegov kolega Ulmer na lijevoj strain. Od Salzburga smo proteklih sezona naviknuli na ovakve napadačke postavke, čak i kada je protivnik debeli favorit.

Wolfsburg se hrabro nosi s njjihovim napadama i nije neopasan u dolascima naprijed, ali djeluje da je Salzburg bolji i bliže drugom pogotku, unatoč tome što su dvije momčadi pioprilično izjednačene u glavnim statističkim kategorijama.

U 45. minuti malo je nedostajalo da ih u vodstvo dovede Luka Sučić. Noah Okafor dao mu je povratnu loptu na vrhu kaznenog prostora, a naš reprezentativac pokušao je zabiti svojim karakterističnim niskim udarcem lijevom nogom. Treba pohvaliti Wolfsburgovog golmana Koena Casteelsa koji mu je refleksno obranio stopalom.

Početkom drugog dijela Wolfsburgov bek Kevin Mbabu gruba starta na Sučiću i dobiva žuti karton, naš igrač dugo se držao za gležanj, ali se srećom pridigao i nastavio igrati uz lakše šepanje. Dojam prvog dijela bio je da je Salzburg za dlaku konkretniji i opasniji, a u drugom dijelu njihova inicijativa podignuta je na višu razinu.

To je urodilo plodom u 65. minuti. Noah Okafor najbolje se snašao u gužvi nastaloj nakon izvođenja kornera i pospremio loptu u Wolfsburgovu mrežu – 2:1. Pogodak pogledajte OVDJE.  Desetak minuta kasnije Sučić je ponovno pokušao dalekometnim udarcem, ali Casteels mu ponovno brani. Iz rezultirajućeg kornera Salzburg podebljava vodstvo. Sučić je izveo prekid, Bernardo je spustio loptu, a Okafor ponovno poentirao – 3:1. Pogodak pogledajte OVDJE.

Do kraja utakmice Jaissleova momčad uspješno kontrolira posjed i ne daje Nijemcima ikakvu nadu da se mogu vratiti u susret. Ova mlada momčad izgleda jako dobro i nakon tri kola Lige prvaka imaju sedam bodova. Dodajmo kako je debi za Salzburg upisao i Roko Šimić, koji je u igru ušao u 87. minuti kao zamjena za igrača utakmice Okafora. U idućem kolu Wolfsburg će ih dočekati u Njemačkoj.

ALBERT GEA/Action ImagesALBERT GEA/Action Images

U trećem kolu Skupine E Lige prvaka Barcelona je na Nou Campu pogotkom Gerada Piquea upisala minimalnu pobjedu protiv Dinamo Kijeva. Mogla je pobjeda biti i uvjerljivija, ali je Katalonce večeras mučila realizacija. kako bilo, njihovim navijačima sigurno će biti drago da je crni niz u Ligi prvaka prekinut, te da je njihova momčad večeras upisala prve bodove u ovom natjecanju.

Kadar Ronalda Koemana bio je poprilično stanjen izostancima. Ousmane Dembele, Pedri, Martin Braithwaite i Ronald Araujo su ozlijeđeni. Eric Garcia je suspendiran, a Ansu Fati je dobio poštedu. Momčad Mirceae Lucescua mučile su ozljede u napadu, pa je priliku od prve minute dobio 21-godišnji Vladyslav Supryaga.

Od samog starta Barcelona je preuzela inicijativu i djelovala bitno drugačije od nastupa u prva dva kola kada su doživjeli poraze od Benfice i Bayerna. Treba doduše naglasiti kako je Dinamo Kijev na papiru nedvojbeno najlakši suparnik u ovoj skupini. Već u drugoj minuti mladi Amerikanac Sergino Dest koji je večeras startao kao desno krilo gotovo je poentirao glavom, ali nije uspio iskoristiti odličan centaršut Jordija Albe. Barcelona strpljivo gradi napade i traži otvore, a udarac Viktora Tsygankova u 12. minuti koji je blokirao Pique upozorava ih da i gosti mogu priprijetiti.  

Luuk de Jong u 18. minuti promašuje veliku priliku nakon centaršuta sunarodnjaka Depaya, a nakon dvije minute sljedeći pokušaj mu brani Georgiy Bushchan. Bio je ovo prvi udarac Barcelone u okvir suparničkih vrata u ovosezonskoj Ligi prvaka, budući da protiv Bayerna i Benfice nisu upisali ijedan, nevjerojatan podatak.

Na sreću domaćih navijača, idući udarac u okvir nisu trebali čekati novih 200 minuta. U 36. minuti utakmice ponovno veliku šansu ima Dest, ali njegov udarac ide ravno u golmana. Iz rezultirajućeg kornera Barca napokon dolazi u zasluženo vodstvo. Prvi ubačaj je otklonjen, ali do odbijene lopte dolazi Jordi Alba, vraća ju u kazneni prostor, a Pique zabija u maniri iskusnih centarfora – 1:0. Pogodak pogledajte OVDJE.

Kijevljani ne uspjevaju adekvatno reagirati na primljeni pogodak. Teško zadržavaju posjed, a u završnoj trećini za sada nemaju ikakva rješenja. Do kraja prvog poluvremena Barcelona i dalje kontrolira susret uz još jednu promašenu priliku Luuka de Jonga koji večeras izgleda nije dobro namjestio nišanske sprave.

Početkom drugog dijela Koeman s klupe podiže Coutinha koji u igru ulazi umjesto Oscara Mingueze. Sergino Dest se vratio na svoju prirodnu poziciju desnog beka, a Coutinho se pridružio Depayu u napadu. Luuka de Jonga zamijenio je Ansu Fati, najbolji igrač Barcelone u nedavnoj pobjedi protiv Valencije, Koeman mu je očigledno predvidio polovičnu minutažu uoči nadolazećeg El Clasica.

U 53. minuti Barca visokim presingom osvaja loptu nakon što je Bushchan prisiljen na krivo dodavanje. Akcija završava atraktivnim piokušajem škaricama Fatija, ali udarac ide preko gola. Barcelona ne prestaje kontrolirati utakmicu, ali nikako da podeblja prednost. To ih je skoro koštalo u 70. minuti, ali ponovno je Pique blokirao pokušaj Tsygankova.

Ipak, susret uspješno privode kraju. Za vikend ih čeka veliki test kada im u goste dolazi zahuktali Real, ako išta, Barcelona je uspječa prekinuti crni niz i povezati dvije pobjede uoči El Clasica. U idućem kolu Lige prvaka ponovno će odmjeriti snage s Kijevljanima, ovaj put u Ukrajini.

Liga prvaka, 3. kolo

Skupina E

Barcelona – Dinamo Kijev 1:0

Benfica – Bayern München 21:00

Skupina F

Manchester United – Atalanta 21:00

Young Boys – Villareal 21:00

Skupina G

RB Salzburg – Wolfsburg 3:1

Lille – Sevilla 21:00

Skupina H

Chelsea - Malmö 21:00

Zenit – Juventus 21:00


Tagovi

Red Bull SalzburgWolfsburgBarcelonaDinamo KijevLiga prvaka

Ostale Vijesti