REBECCA NADEN/Action Images
REBECCA NADEN/Action Images

Barcelona spremna na prodaju, Gerrard dao zeleno svijetlo za kupnju – Coutinho od ljeta i trajno u Villi?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 09.03.22. | 12:22

Poznat je i iznos kojeg će čelni ljudi kluba iz Birminghama morati izdvojiti kako bi zadržali Brazilca u svojim redovima.

Kad je ove zime Coutinho odlučio prihvatiti poziv Aston Ville i napustiti Barcelonu kako bi se ujedinio sa Stevenom Gerrardom, komentari nogometne javnosti bili su podijeljeni. Bilo je onih koji su isticali kako su se 'spasili' i Barcelona i sam igrač, dok se lako moglo naići i na natpise da je on 'gotov igrač' te da bi mu najbolje bilo da karijeru nastavi u MLS-u ili u Kini.

Coutinho je moguće i pročitao sve te komentare i onda odlučio pokazati kako je on sve, samo ne za staro željezo. Zabio je odmah u debiju, i to ni više ni manje nego Manchester Unitedu, klubu koji mu je godinama bio najveći rival dok je bio prva violina Redsa. Ušao je u igru u 68. minuti, a onda 13 minuta kasnije zabio za poravnanje. Kad je on ušao u igru, rezultat je bio 0:2 za Crvene vragove, a kad je utakmica završila, na semaforu je stajalo 2:2.

U sljedećem ogledu protiv Evertona odradio je veoma dobrih 75 minuta. Nije bilo konkretnog učinka, ali odmah se vidjelo da njegovo prisustvo na terenu daje Villi dimenziju više. S njim su odmah svi opasniji, naročito oni koji su zaduženi za zabijanje golova, Watkins i Ings. U svojem trećem nastupu za klub prvi je put ponio epitet igrača utakmice, jer u sjajnom ogledu i remiju protiv Leedsa (3:3) imao je pogodak i dvije asistencije.

Malo je stagnirao u naredna tri ogleda, protivniče momčadi su znale da njemu moraju posvetiti veliku pažnju, ali je zato ovog vikenda opet pokazao svu raskoš svog talenta, baš kao i svu silnu kvalitetu koju posjeduje, zabivši i asistiravši u visokoj pobjedi protiv Svetaca.

Navijači su složni – Coutinho mora ostati! Ako su ovog ljeta iz kluba mogli izdvojiti 100 milijuna eura za Bunediju, Baileyja i Inga, a onda i zimus 30 milijuna eura za Dignea, onda mogu i za nekoliko mjeseci aktivirati otkupnu klauzulu za Brazilca koja iznosi 40 milijuna eura.

Coutinho, javljaju Britanci, zasad mudro šuti. Jasno je da bi se on vratio u Barcelonu, ipak je riječ o jednom od najvećih klubova na svijetu, ali isto tako je svjestan da u Villi na njega gledaju kao novog lidera i vođu ove momčadi. S druge strane, upitno je ima li u Barceloni mjesta za njega, jer Xavi kreće u neku novu eru, a koliko je 29-godišnjak iz Rio de Janeira u njegovim planovima, zasad nije poznato.

Da budemo konkretniji, poznato je, ali je Coutinhu to teško prihvatiti. Barcelona ga je spremna pustiti za unaprijed dogovoren iznos (40 milijuna eura), čime bi prihvatili minus od oko 100 milijuna eura kojeg je on prouzrokovao klubu (doveden je za 135 milijuna eura iz Liverpoola u siječnju 2018. godine), a to najbolje ocrtava kakvo mišljenje imaju o njemu u klubu.


Tagovi

CoutinhoPhilippe CoutinhoAston VillaBarcelonaposudbaLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti