Barcelona suzila popis – dovodi jednog od ova dva napadača

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.01.20. | 09:03

Ozljeda Suareza uvelike je promijenila njihove transfer planove, a golgeter im je nasušno potreban.

Nakon što je Luis Suarez doživio ozbiljnu ozljedu zbog koje će s travnjaka izostati sve do svibnja, što znači da bi se mogao vratiti tek za eventualno finale Lige prvaka. Međutim, najvažniji dio sezone odvija se upravo sada, u Primeri su u mrtvoj utrci za naslov s Real Madridom, a u najelitnijem europskom klupskom nogometnom natjecanju, čeka ih Napoli – jedini klub koji je uspio poraziti Liverpool ove sezone.

Iz tog razloga, očigledno je kako će ove zime trebati dovesti napadača koji će nadomjestiti izostanak Urugvajca, a kako prenose pojedini španjolski i talijanski mediji, čini se da se popis suzio na dva imena.

Prema napisima Mundo Deportiva, uprava Katalonaca želi dovesti na posudbu Pierre-Emericka Aubameyanga. Ne žele u klubu ponoviti fijasko sa Kevinom Princeom Boatengom, nego ovog puta žele istinskog napadača, a tehnika kluba je zaokružila Gabončevo ime kao najidealnije za privremenu zamjenu za Suareza.

Ipak, teško je povjerovati da će Arsenal pustiti 30-godišnjeg strijelca tek tako na Camp Nou, poglavito na posudbu i pogotovo ako Katqalonci ne misle duboko posegnuti u džep. Iako se Španjolci pozivaju na veze Aubameyanga sa Umtitijem i Dembeleom, s kojima je dobar prijatelj, Katalonci će se morati dobrano potruditi kako bi ga doveli pod svoje skute.

Iz tog razloga, drugi najveći favorit za dolazak u redove Blaugrane je napadač Valencije, Rodrigo. Tako tvrdi 'transfer-guru' Gianluca Di Marzio, a tu tezu potvrđuje i gore spomenuti Mundo Deportivo. Španjolski reprezentativac je ušao u najbolje igračke godine, na leđima mu je 28 godina, a ima aktualan ugovor sa Šišmišima do 2022. godine.

Iz tog razloga, ni njegova cijena neće biti niska, a spominje se cifra od 50 milijuna eura. Treba imati na umu da o njegovoj karijeri brine super-agent Jorge Mendes, tako da će i on sebi priskrbiti dobru proviziju od eventualnog posla.

Na koga će u konačnici pasti izbor kod struke Barce, još nije poznato. Jedino je sigurno da će 'više od kluba' morati posegnuti u džep 'više od planiranog'.

(Foto: Reuters)


Tagovi

RodrigoPierre-Emerick Aubameyang

Ostale Vijesti