REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Barcelona oduzela status legende kluba Daniju Alvesu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 27.02.24. | 09:14

Naravno, razlog je pravomoćna presuda za seksualni napad

Novi bolan udarac za posrnulu zvijezdu svjetskog nogometa Danija Alvesa. Bivši brazilski nogometni reprezentativac osuđen je prošli tjedan na četiri i pol godine zatvora zbog seksualnog napada koji se dogodio u noćnom klubu u Barceloni 2022. godine, dok će žrtvi napada morati platiti 150,000 eura, odlučio je najviši sud u Kataloniji.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

Kao da to nije bila dovoljna kazna za Alvesa, kao i udarac njegovom integritetu, sada mu je, očekivano, leđa okrenula i Barcelona, klub u kojem je stekao status ikone. Blaugrana mu je oduzela status legende kluba zbog kaznenog djela počinjenog 30. prosinca 2022. u VIP dijelu noćnog kluba u Barceloni, kada je silovao 23-godišnjakinju. U pritvoru je bio od 20. siječnja prošle godine, a suđenje je trajalo do 7. veljače. Presudu je saznao prije pet dana i trenutno se nalazi na odsluženju kazne.

“Barça je provela ovaj simboličan potez nakon pravomoćnosti presude za seksualni napad", prenosi Marca.

Inače, Dani Alves je u dresu katalonskog velikana ostavio neizbrisiv trag, 408 puta igrao je za prvu momčad, osvojio čak 23 trofeja: tri Lige prvaka, tri Superkupa, tri titule Svjetskog klupskog prvenstva, šest ligaških titula, četiri Kupa kralja i četiri španjolska Superkupa.

Barcelona je u svojoj 125 godina dugoj povijesti čak 102 nogometaša proglasila legendama, a posljednji su na ovaj popis ušli Sergio Busquets, Jordi Alba i Gerard Pique.



Tagovi

BarcelonaDani AlvesLa LigaPrimera

Ostale Vijesti