ALBERT GEA/Action Images
ALBERT GEA/Action Images

Barcelona odbila 150 milijuna eura za Ansua Fatija!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 15.10.21. | 13:49

Sve je potvrdio bivši predsjednik Josep Maria Bartomeu.

Nije teško vidjeti da Barcelona u svojim redovima ima momčad budućnosti. Pedri, Gavi, Garcia, Fati, Dembele, De Jong, Dest… Momčad je to koja bi narednih godina mogla dominirati svjetskim nogometom, neovisno tko bude stajao na suprotnoj strani.

Kako bi se zaštitili od ljudi kao što su Bin Salman, čelnici Barcelone planiraju u ugovore svojih mladih zvijezda ugraditi astronomske otkupne klauzule. Započeli su s Pedrijem, a ako netko njega bude htio, morat će bankovni račun Barcelone napuniti s milijardu eura.

Znamo, zvuči nevjerojatno, ali zamislite samo da vam je netko rekao na početku tisućljeća da će se u narednih 20 godina ostvariti transfer težak 222 milijuna eura. Mnogi bi mu rekli da je lud, ali Neymar je upravo toliko koštao čelnike PSG-a.

Brazilac se put Pariza zaputio iz Barcelone koja je tako primila najveću odštetu u povijesti za nekog igrača. Zanimljivo, zamalo su 'uhvatili' i drugo mjesto jer je Mbappeov transfer u PSG iz Monaca iznosio 145 milijuna eura, a bivši predsjednik kluba potvrdio je kako je Barcelona prošlog ljeta odbila ponudu 150 milijuna eura.

Ansu Fati bio je 'the one', ali on je ipak ostao u Barceloni. Nije Bartomeu htio otkriti ime kluba, ali je rekao da je riječ o engleskom velikanu.

Fati je u Barcelonu stigao 2012. godine iz omladinskog pogona Seville, a njegova tržišna vrijednost danas iznosi 60 milijuna eura. Iako mu ugovor 'u originalu' ističe na kraju ove sezone, klub ima opciju automatskog produljenja ugovora za još dvije godine. Nepotrebno je isticati da će se ista aktivirati, ali već na ljeto bi mogli pregovarati o nekoj 'duljoj' obvezi kluba i igrača. Uostalom, ako je netko iz Premier lige bio spreman platiti 150 milijuna eura za njega, u Barceloni si sigurno neće htjeti dopustiti da ga za dvije godine izgube besplatno.


Tagovi

Ansu FatiAnsu FatiJosep Maria BartomeuBarcelona

Ostale Vijesti