Barcelona kao žrtva teorije zavjere: Previše je slučajnosti u posljednje vrijeme

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 27.10.15. | 15:59

Pati li Barcelona zbog katalonske težnje za odcjepljenjem od Španjolske?

Iako predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu nije izrijekom rekao da postoje političke tenzije oko kluba, dao je naslutiti na takvo što.

Neću ništa tvrditi, ali previše je slučajnosti u posljednje vrijeme, pogotovo vezanih uz neka pravna pitanja. Tu su pitanje poreza, slučaj Neymar, UEFA, FIFA..“, rekao je Bartomeu u intervjuu za televiziji 8TV.

Predsjednik katalonskog kluba je istaknuo kako je nevjerojatan pritisak koji se stvara oko Messija, odnosno neplaćanja poreza argentinskog nogometaša.

„To jednostavno nije normalno. On je nogometaš, jedan od najboljih ikada i zaslužio je poštovanje zbog toga. Ako je napravio pogrešku, snosit će posljedice kao što bi snosio i bilo tko drugi. Ne treba oko toga praviti dramu.“

Bartomeu se dotaknuo i kandidature za predsjednika FIFA-e rekavši kako će Barcelona podržati onog kandidata iza kojeg budu stajali veliki klubovi, a najavio je i tužbu protiv UEFA-e zbog kazne koju je krovna europska nogometna organizacija dodijelila Barceloni za isticanje katalonskih zastava.

To nije rat protiv nikoga, samo želimo braniti svoja prava. Ako i dalje budemo dobivali kazne za to, tužit ćemo se Sportskom sudu, a onda i civilnom sudu u Švicarskoj. Željeli bi da se sve završi promjenom UEFA-inih pravila.“

Što se tiče slučaja po kojem je pomoćni sudac u El Clasicu trebao suditi za Real.

„Ako su sve optužbe istinite, onda je ovo jako ozbiljan slučaj. Sve treba detaljno ispitati.“

(Foto: Action Images)


Tagovi

Josep Maria Bartomeu

Ostale Vijesti