Reuters
Reuters

Barcelona besplatno dovela iskusnog Baska i reprezentativca Španjolske

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 13.04.23. | 15:50

Za dva baskijska kluba odigrao je više od 400 utakmica, a sada će prijeći u ponos Katalonije.

Prema pisanju talijanskog novinara Mattea Moretta, baskijski stoper Inigo Martinez prošao je liječnički pregled u Barceloni i potpisao je dvogodišnji ugovor s Blaugranom koji će se aktivirati 1. srpnja nakon što mu istekne ugovor s Athletic Bilbaom i započne prijelazni rok. Martinez je 31-godišnji stoper, dijete Real Sociedada u kojem je proveo cijeli omladinski staž i prvih sedam godina seniorske karijere prije nego što je prešao u Athletic Bilbao.

Za dva baskijska kluba zabilježio je više od 400 nastupa u kojima je zabio za stopera solidnih 25 pogodaka uz 13 asistencija. Martinez je od 2013. povremeni španjolski reprezentativac, ukupno je upisao 20 nastupa za nacionalnu selekciju Španjolske (niti jedan na velikom natjecanju) i zabio jedan pogodak, Češkoj u Ligi nacija. Posljednji nastup za Španjolsku upisao je 28. ožujka ove godine u 0:2 porazu od Škotske u kvalifikacijama za Euro.

Martinez osim stoperske pozicije može pokriti i onu lijevog beka, a Barcelona će u ovom iskusnom Basku dobiti jeftino, a zahvalno rotacijsko rješenje. (rv)



Tagovi

Athletic BilbaoBarcelonaIngo Martinez

Ostale Vijesti