Action Images
Action Images

Barca se rješava Coutinha, evo planiraju li pojačanja i koja

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 31.12.20. | 11:54

Situaciju u katalonskom gigantu potrebno je čim prije razmrsiti.

Barcelona je u dvije vrste problema s prijelaza iz 2020. u 2021.

Prvi je onaj igre i rezultata. Nakon 15 odigranih utakmica klub je tek šesti na ljestvici Primere, što znači da nije ni u zoni Lige prvaka, a momčad se muči i radi neprirodno velik broj pogrešaka koje izravno dovode do primljenih pogodaka. Štoviše, u tom segmentu su najgori u ligi.

Druga kriza je ona financijska. Klub je u velikom deficitu, pandemija koronavirusa je kritično djelovala na klub koji ima mastodontske izdatke. Jedan od razloga su i golemi ulazni transferi realizirani u zadnje tri godine. Posebice tri se ističu, Ousmanea Dembéléa iz Borussije Dortmund, Philippea Coutinha iz Liverpoola te Antoinea Griezmanna iz Atletico Madrida.

Nijedan od trojice nije, barem za sada, opravdao ogroman novac isporučen za njihove akvizicije. No Brazilca Coutinha klub se, najzad, želi riješiti. Nakon povratka s posudbe iz Bayerna novi trener Ronald Koeman htio ga je pošto-poto reintegrirati u momčad, i čak mu dati ulogu jednog od nositelja igre.

No to baš nije krenulo po planu, a povrh svega Brazilac se u godini na izmaku i ozlijedio te ga neće biti naredna četiri mjeseca. Klub je sada definitivno odlučan da ga proda. I samo na taj način Barcelona će biti u stanju dovesti kakva-takva, nužno potrebna igračka pojačanja u zimskom prijelaznom roku.

U nastojanju da proda Coutinha nema sumnje da će klub nailaziti na puno prepreka, odnosno da će cjenkanje biti dugo i naporno. Namjera je, više nego inače, navući potencijaknog kupca na čim veću odštetu kako bi se što veći dio plaćene sume Liverpoolu 2018. pokrio. Uz to, Barca mora limitirati Brazilčeve minute dok je još u klubu kako bi se izbjeglo plaćanja ogromnog bonusa od 20 milijuna eura.

Koeman jako želi dovesti Memphisa Depaya, no za sad je njegovo dovođenje tek sanak pusti. Klub je u gubicima od 300 milijuna eura i manevarski prostor po pitanju financija je veoma skučen. Mnogo toga po pitanju politike dovođenja u bliskoj budućnosti ovisit će o novom predsjedniku. Postoji jedna iznimka, javlja Mundo Deportivo, a to je Eric Garcia. Stoper stasao u La Masiji je već dogovoren za povratak iz Manchester Cityja narednog ljeta.

U ovom kontekstu veoma je bitan oporavak Ansua Fatija, no na to će se još pričekati. On je operirao menisk i neće ga biti nekoliko mjeseci. Također, zabrinjavajuće zvuči da je Martin Braithwaite trenutno jedini čisti centralni napadač u cijeloj svlačionici, iako ni Greizmannu ta pozicija nije strana.

Na sija sunce na obali Katalonije ovih tjedana.

 


Tagovi

BarcelonaPrimeraAnsu FatiMemphis Depaynogometni transferiRonald Koeman

Ostale Vijesti