Barca rutinski do novih bodova, Messi bez previše truda do Raula!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 05.11.14. | 22:41

U drugom je susretu skupine Cavani donio minimalnu pobjedu PSG-u protiv Apoela.

Barcelona je u večerašnjem susretu 4. kola grupe F Lige prvaka svladala Ajax u Amsterdamu rezultatom 2:0. Oba pogotka zabio je jedan od dvojice najboljih igrača svijeta Leo Messi.

Bila je to utakmica u kojoj nismo vidjeli prepoznatljivu igru Barcelone, kao niti njihovu potpunu dominaciju na terenu, a razlog bismo mogli pronaći i u porazu od Celte.

Luis Enrique nije krenuo u potpuni juriš kao u utakmici prije četiri dana, a to je omogućilo određenu dominaciju Ajaxu na terenu prvih 20-ak minuta. U 26. minuti Ajax bilježi prvu priliku kada je Klaasen odlično pucao u desni donji kut Ter Stegena, no njemački vratar je bio spreman.

Osam minuta nakon toga pojavljuje se Leo Messi. Njegov slobodni udarac brani Cillessen da bi u nastavku akcije Ajaxov vratar nespremno reagirao u duelu s Bartrom i tako omogućio Messiju pogodak za Barcino vodstvo.

U 58. minuti velika prilika za bivšeg 'Kopljanika' Luisa Suareza koji sam izlazio pred Cillessena i promašuje čistu priliku za povećanje vodstva. Ovdje je Urugvajac mogao i asistirati Neymaru, no ipak je želja bila jača.

U 67. minuti stiže najveća prilika za domaćine. Milik odlično glavom pogađa loptu koja prolazi kraj nemoćnog Ter Stegena, ali ne i kraj unutarnjeg dijela vratnice. Stativa je spasila Katalonce od novih šokova, a samo četiri minute nakon toga stiže velika kazna za Nizozemce. Veltman zarađuje drugi žuti karton i isključenje.

Do kraja se susreta Leo Messi ponovno upisao u strijelce i tako povećao Barcino vodstvo na 2:0. Asistirao mu je, ove sezone zapostavljeni Pedro i tako omogućio Argentincu izravnavanje s Raulom na čelu najboljih strijelaca u povijesti Lige prvaka (71).

U drugom susretu ove skupine PSG je svladao Apoel s 1:0 pogotkom Cavanija u 1. minuti utakmice.

Liga prvaka - skupina F, 4. kolo:

Ajax – Barcelona 0:2 (Messi 36', 76')
PSG – Apoel 1:0 (Cavani 1')

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Liga prvakaAPOELPSGAjaxLionel MessiBarcelona

Ostale Vijesti