REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Barca razbila Atletico, Dani Alves zamalo od junaka do tragičara u trenutku ludila, Pique stigao Puyola (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 06.02.22. | 18:18

Odličnu utakmicu gledali smo na Camp Nou

Kad se sjetimo ljeta i svega što su navijači Barcelone proživljavali dođe nam ih i danas milo, a povratak Xavija u klub izgleda kao nagovještaj boljeg perioda. Nije ih išlo u nijednom segmentu od odlaska legende kluba Lionela Messija, preko financijske krize koju je kreirala bivša uprava do toga da ne mogu pola igrača registrirati zbog tih financija i do onog najtežeg da izgledaju nemoćno protiv velikana. Sve one frustracije koje su se gomilale čini se da su od danas na putu da se zatome i nestanu. Sve što se skupljalo u Kataloncima danas su ispuhali na utakmici protiv Atletico Madrida na Camp Nou slavljem od 4:2.

Odličnu utakmicu odigrali su Xavijevi nogometaši, a junak susreta bio mu je svakako desna ruka na terenu Dani Alves koji je sve začinio asistencijom, golom i crvenim kartonom. Bila je ovo utakmica koju je obilježio i Gerard Pique svojim 593. nastupom u dresu Barce čime se izjednačio s drugim velikanom kluba s kojim je činio par u obrani Carlesom Puyolom.

Poveo je Atletico Madrid na Camp Nou nakon brze akcije u osmoj minuti. Par brzih dodavanja lopta dolazi do Suareza, a Carrasco utrčava u kazneni prostor zanemaren od obrane Barce i zabija za vodstvo Atletica 0:1.

Pogodak pogledajte OVDJE.

I tako je to veselje trajalo samo dvije minute jer Barca se vratila korijenima dolaskom Xavija na klupu. Krenuli su prema vratima Atletica baš kao što je nekad dodavanjima davio Xavi protivnike u dresu Barce. Iskoristili su nevjerojatnu grešku obrane gostiju koja nije uspjela očistiti iz svojeg kaznenog udarca,a bio je tu i trenutak sreće za Jordija Albu kojeg je sjajnim dodavanjem pronašao Dani Alves. Alba je loptu raspalio volejem i pogodio suprotno rašlje za 1:1.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Nastavio se pritisak domaćih i na naplatu dolazi u 20. minuti kombinacijom produkta La Masije. Novi-stari igrač Katalonaca Adama Traore ubacio je s desne strane, a najviši u skoku bio je Gavi koji glavom loptu šalje u mrežu za rezultat 2:1.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Dvije minute prije kraja prvog dijela Barca je povisila vodstvo. Izveo je Dani Alves slobodni udarac na 30-ak metara od gola gostiju. Lopta je stigla do kaznenog prostora gdje je u skoku bio najviši Torres koji pogađa gredu, a na njegov odbijanac najbolje se snalazi Ronald Araujo koji postavlja rezultat na 3:1.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Malo nakon povratka s odmora Katalonci odigravaju sjajnu akciju. Igrala se 49. minuta kad je krenulo prebrojavanje s lijeve strane, lopta je stigla do Danija Alvesa na vrh kaznenog prostora, a on raspalio i ostavio Oblaka nemoćnog na golu za 4:1.

Pogodak pogledajte OVDJE.

U 58. minuti svjedočili smo pomalo amaterskoj reakciji obrane Barcelone jer drugačije je teško opisati situaciju u kojoj ostavite Luisa Suareza samog u kaznenom prostoru na prekidu. Imao je Atletico korner iz kojeg je lopta stigla do Gimeneza, a on je glavom vratio na prvu stativu gdje je sam ostao Suarez, a on takve poklone nikad ne propušta i zabija za 4:2.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Od heroja do tragičara i obrnuto put može biti dosta kratak. Dani Alves u 38. godini vratio se pomoći Barceloni i igra praktički besplatno, a danas je bio ponajbolji igrač Blaugrane, ako ne i najbolji. Sve do 68. minute kad ga je uhvatio trenutak ludila. S leđa je nagazio Carrasca po listu noge, a sudac to nije odmah primijetio.

Otišao je pogledati snimku VAR-a, a nakon kratkog pregleda nije dugo razmišljao već se od ekrana do Alvesa vratio s crvenim kartonom. Ostavio je tako Dani Alves suigrače na cjedilu, a zamalo je na isti način prošao par minuta kasnije Frenkie De Jong koji je uklizao na nogu igrača Atletica, no prošao je s tek žutim kartonom.

Pokušao je Atletico do kraja u nekoliko navrata doći do gola, ali jednostavno nisu imali ideje kako da to naprave. Barca se nije povukla već je nastavila i dalje sa svojom igrom i zadržala tri boda u ovom derbiju s Atleticom kod kuće.

Primera, 23. kolo

Petak

Getafe – Levante 3:0

Subota

Celta Vigo - Rayo Vallecano 2:0

Mallorca - Cadiz 2:1

Elche – Alaves 3:1

Osasuna – Sevilla

Nedjelja

Valencia - Real Sociedad 0:0

Barcelona - Atl. Madrid 4:2

Betis – Villarreal 18:30

Real Madrid – Granada 21:00

Ponedjeljak

Ath. Bilbao – Espanyol 21:00



Tagovi

Dani Alves

Ostale Vijesti