Barca obećala De Jongu – odlazi Rakitić i još dvojica veznjaka

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 25.01.19. | 13:03

Prve posljedice dolaska mladog Nizozemca.

Barcelona je napokon okončala sagu zvanu Frenkie De Jong. U transferu vrijednom 76 milijuna eura, koji se može popeti do 86 milijuna s kasnijim bonusima, osigurane su usluge za jednog od najpotentnijih mladih nogometaša današnjice.

Međutim, to je odmah povuklo pitanje stanja u svlačionici jer katalonski klub trenutno ima čak 9 veznih igrača u svojim redovima. Uz neprikosnovenog Sergija Busquetsa i mladog prvotimca Arthura, tu su iskusni Arturo Vidal, Rafinha, Philippe Coutinho te Ivan Rakitić i Denis Suarez dok su od mlađih snaga treneru Valverdeu trenutno na raspolaganju Carles Alenya i Sergi Samper.

 Kako prenosi katalonski Sport, uprava Blaugrane obećala je Nizozemcu da će se klub riješiti trojice igrača koji trenutno drže njegovu poziciju.

Najsigurniji odlazak je Denisa Suareza, koji je već dugo vremena nezadovoljan, a izlaznu opciju traži već ove zime. Osim njega, tu je i Rafinha Alcantara koji dobiva minutažu na kapaljku, a sada je i van pogona zbog teške ozljede koju je zaradio u prosincu.

Najveća se debata vodi oko statusa hrvatskog reprezentativca. Rakitić je igrač po ukusu trenera Valverdea, prenosi Sport, ali u klubu osjećaju kako je sada „posljednji trenutak za unovčiti neumornog veznjaka koji još ima nekoliko godina karijere na najvišem nivou ispred sebe“. Nekadašnji igrač Schalkea i Seville u ožujku će napuniti 31 godinu.

Prošlog ljeta veliki je interes za 'Raketu' pokazivao PSG koji je bio spreman ponuditi velike novce, ali Ivan je htio ostati na Camp Nou. Pitanje je hoće li Barca prodati Rakitića već ove zime ili će čekati ljeto.

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Ivan RakitićFrenkie de JongDenis SuarezRafinha

Ostale Vijesti