Barca ne pretjerano uvjerljiva u pobjedi nad zadnjom momčadi La Lige, Rakitiću 90 minuta

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.06.20. | 23:53

Jedino što će Messi, Rakitić i društvo pamtiti u ovoj utakmici jesu tri boda.

Teže od očekivanog Barcelona je u sklopu 29. kola svladala Leganes s 2:0 u utakmici u kojoj je Ivan Rakitić odigrao svih 90 minuta, nakon što je nedavno proslavio jubilej od 300 utakmica za svoju trenutnu momčad.

Počelo je problematično za Barcelonu koja samo pukom srećom nije primila gol u prvih 15 minuta. Centarfor domaćina Migue Guerrero imao je dvije zlatne prilike u 12. i 14. minuti.

Barcelona je djelovala uspavano sve do 42. minute i gola vjerojatno najveće tinejdžerske nade Europe u ovom trenutku, Ansua Fatija. Na lijevoj su strani kombinirali Busquets, prošlogodišnja pridošlica iz Betisa Firpo Junior i Leo Messi, da bi lijevi bek na kraju dao kratki pas za Fatija koji tek koji centimetar unutar kaznenog prostora puca i prizemnim udarcem u njegov lijevi kut svladava Ivana Cuellara za 1:0.

 

 

U 65. minuti ponovno se trese mreža. Po desnoj strani su kombinirali Rakitić, Arturo Vidal koji je ušao minutu prije, da bi lopta došla do Lea Messija koji šalje tipični svoj pas koji slama obrane kojim je u prostor na desnoj strani iznacio Nelsona Semeda. Portugalac daje čistu loptu u sredinu za Griezmanna, a Francuz rutinski sprovodi loptu s ruba peterca u mrežu gostiju.

No od gola ništa – VAR-om je utvrđeno da je Semedo bio u nedozvoljenoj poziciji te je gol opravdano poništen. Tako je Leganes proveo punih 68 minuta s minimalnim zaostatkom na Nou Kampu.

No u 69. minuti konačni 2:0. Messi je izveo nevjerojatan prodor u kojem je bio nekoliko puta povlačen, no unatoč tome je ostao na nogama. Odigrao je dupli pas s Luisom Suarezom, i taman kad je trebao stići loptu je srušen. Sudac potpuno opravdano dosuđuje jedanaesterac, a upravo Messi je siguran udarcem u vratarevu lijevu stranu.

Nakon ovoga su se domaćini malo opustili, počeli igrati lepršavije, a zlatnu priliku imao je Puig u 88. minuti kad je izbio sam pred Cuellarom, no udarac mu je obranjen.

Na samom kraju je legendarni Meksikanac Javier Aguirre, trener Leganesa, dobio crveni karton.

Ovom pobjedom momčad Quiquea Setiena stigla je na 64 boda, čime ima pet bodova i utakmicu više od Real Madrida, koji u četvrtak na svom Alfredo Di Stefano stadionu igra derbi protiv Valencije.

(foto: Reuters)


Tagovi

BarcelonaLeganesPrimeraLa LigaLionel MessiIvan RakitićAnsu Fati

Ostale Vijesti