Barca ide po sve! Neymar, Griezmann, De Jong, Mirotić, Higgins, Cindrić…

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 04.07.19. | 14:16

Nogomet, košarka, rukomet, futsal, ženski nogomet, hokej na koturaljkama... Napadaju trofeje u svim sportovima.

Što je najvažnije uspjet će to obaviti čistih knjiga ne kršeći pravila FFP-a. Već sad ima odličnu podlogu i za preuzeti dominaciju u kontinentalnim natjecanjima. Naime, u svim sportovima izuzev košarke, Barca je bila u polufinalu, uključujući Ligu prvaka mladih i finale ženske Lige prvaka. Sada žele korak dalje…

NOGOMET: De Jong i Griezmann dok čekaju Neymara

Ispisane su tisuće i tisuće znakova, ma što tisuće, stotine tisuća znakova o dolasku Frenkieja de Jonga i Antoinea Griezmanna. Prvi se obećao Kataloncima još zimus, a drugi je jučer potvrdio kako stiže u Barcelonu. Željeli su i Matthijsa de Ligta, ali imao je prevelika potraživanja kad je riječ o osobnim uvjetima pa će, čini se, ipak završiti u Juventusu. To otvara vrata povratku Neymara za kojeg će Barca iskrcati četiri odlična igrača, između ostalih možda i Rakitića.

KOŠARKA: Razbili kasicu prasicu za Mirotića, Abrinesa, Higginsa i Daviesa

Košarkaški ogranak sportskog društva Barcelona odjednom je postao euroligaški favorit. Razlog je dolazak igrača najviše razine poput Coryja Higginsa, europskog prvaka s CSKA-om, Barndona Daviesa, četvorke Žalgirisa i člana najbolje petorke Eurolige u sezoni 2018-19. Alex Abrines vratio se iz SAD-a nakon neuspješnog pokušaja u NBA-u, a s njim u avionu bit će i Nikola Mirotić, crnogorski Španjolac napustio je Milwaukee kako bi dominirao europskom košarkom pet godina po odlasku iz ljutitog rivala Real Madrida.

RUKOMET: Cindrić pojačao ponajbolju momčad svijeta

Barcina rukometna momčad dominira tamošnjim rukometom da je to bruka, a sad će biti još jači. Stiže im Luka Cindrić, jedan od najboljih hrvatskih igrača i donedavni srednji vanjski Kielca trebao bi ih odvesti nazad na europski rukometni tron. Ionako jakoj momčadi pomoći će i bivši pivot Valladolida Abel Sardio.

Futsal, hokej na koturaljkama, ženski nogomet...

Barca je značajno pojačala i momčadi u futsalu, naime, uzeli su Daniela Shiraishija iz najljućeg rivala Inter Movistara. Inter im je pred nosom uzeo čak pet uzastopnih naslova, a tek protekle sezone uspjeli su ga detronizirati. Sad su im uzeli i jednog od najboljih igrača kako bi se još dugo zadržali na vrhu dvoranskog nogometa na Pirinejima.

Momčadi u hokeju na koturaljkama te ženski nogometni klub također su se značajno pojačali te najavili svoju kandidaturu za napad na naslove na svim frontovima. Za ŽNK Barca potpisala je Norvežanka Graham, vratila se Jenni Heromoso, a Oshoala je ostala. Sve momčadi i ekipe SD Barcelona izgledaju vrlo moćno.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

BarcelonaNogometkošarkarukometFrenkie de JongNeymarLuka CindrićNikola Mirotić

Ostale Vijesti