Balotelli se vraća u Serie A i postaje suigrač trojice Hrvata

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 25.09.20. | 15:46

Iako je dugo koketirao s Boca Juniorsom, izgleda kako 'Super Mario' ipak ne odlazi s Čizme.

Čelnici spomenutog talijanskog kluba ovog su ljeta odradili jako dobar posao, a u klub su stigla provjerena imena poput Davidea Zappacoste, Mattije Destra, Mihe Zajca i Francesca Cassate.

Osim spomenutih igrača, ovog ljeta je Rolando Maran na raspolaganje dobio i dvojicu Hrvata koji su se okitili svjetskim srebrom 2018. godine, a riječ je o Marku Pjaci i Milanu Badelju.

Pjaca je stigao na jednogodišnju posudbu iz Juventusa, a iznimno talentirani ofenzivni veznjak u svojem je prvom nastupu za Genou zabio i prvi pogodak. U pobjedi protiv Crotonea u prvom kolu Serie A Pjaca je na terenu proveo 22 minute, a pogodak je zabio svega sedam mionuta nakon što je ušao u igru. U istoj utakmici za novi klub debitirao je i Milan Badelj, koji je stigao iz Lazija za pet milijuna eura, a on se može pohvaliti kako je u 34. minuti asistirao Zappacosti za pogodak.

Osim spomenutog dvojca, član Genoe je i Petar Brlek, nekadašnji hrvatski U-21 reprezentativac, ali on nije u ozbiljnim planovima Marana te se očekuje da će ga klub do kraja prijelaznog roka poslati na novu posudbu (prošlu sezonu proveo je u Ascoliju).

Genoa bi trebala dobiti veliko pojačanje u kontroverznom Balotelliju koji bi sa svojim novim klubom trebao potpisati dvogodišnji ugovor. Super Mario je, bez imalo sumnje, fantastičan nogometaš, ali je kod njega uvijek upitan voljni moment i (posljednjih godina) fizička pripremljenost.

Balotelli je trenutno igrač Brescije, klub ga je spreman pustiti samo kako ga više ne bi morali imati u svojoj momčadi. Brescija je prošle sezone ispala iz Sreie A, ali Balotelli očito neće još dugo biti član talijanskog drugoligaša. 30-godišnji napadač rodom iz Palerma trenutno je suspendiran, a dok ne pronađe novi klub nije obvezan dolaziti u klub.

Dodajemo za kraj kako je bivši talijanski reprezentativac navodno sve dogovorio sa svojim novim klubom, a službeno predstavljanje novog igrača i potpis ugovora očekuju se do kraja ovog tjedna.

(foto: Action images)

 


Tagovi

Mario BalotellitransferiLjetni prijelazni rokMino Raiola

Ostale Vijesti