Riga Official
Riga Official

Babec na izlaznim vratima Rige, prva ponuda iz Rumunjske je odbijena, a o Đokoviću ovisi kakav će biti nastavak priče

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 01.01.24. | 16:00

Hrvatski veznjak mogao bi napustiti klub koji ga je u ljeto 2021. doveo iz Gorice za 1.6 milijuna eura.

Hrvoje Babec mogao bi nakon godinu i pol dana napustiti latvijskog viceprvaka Rigu. Naime, Babec je na meti Rapid Bukurešta, a rumunjski klub već je poslao prvu ponudu za Hrvata. No, kako je stigla ponuda, nedugo kasnije uslijedila je i Rigina odbijenica. Oni, naime, za nekadašnjeg hrvatskog U21 reprezentativca traže odštetu od milijun eura, dok prvotna ponuda Rapida nije ni upola tolika. Babec, doduše, intenzivno razmišlja o odlasku iz Rige, u završnici prošle sezone minutaža mu se neočekivano smanjila, ali iako u klubu nisu protiv opcije da Babec napusti klub, ono što Rumunji zasad nude jednostavno nije dovoljno da bi Babeca pustili.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Rapid ovog siječnja želi osnažiti svoju veznu liniju igračem koji može diktirati tempo igre, a iako je Babec pri vrhu njihove liste želja, zanimljivo je kako on nije jedini hrvatski nogometaš koji se na njoj nalazi. Naime, prva želja trenera Rapida Cristiana Bergodija je Damjan Đoković, iskusni veznjak koji se ovog ljeta vratio u Rumunjsku nakon što je prethodno igrao za Rizespor, Adanu Demirspor (Turska) te Al Raed (Saudijska Arabija). Đoković je prije toga tri i pol godine igrao sjajno za CFR Cluj, na njega se tada gledalo kao najboljeg veznjaka lige, a sada je postoji mogućnost da napravi transfer kakav će u Rumunjskoj prilično odjeknuti. Ali, jer uvijek postoji ali, Đoković, da bi preselio u redove Rapida, mora s FCSB-om dogovoriti raskid u naredna dva dana. Želja čelnika Rapida je dovesti novog igrača prije nego što momčad ode na pripreme za drugi dio sezone, dok s Đokovićem ne žele ‘rastezati’ priču. Budući da je hrvatski veznjak svjestan da mu Rapid Bukurešt ne može dati mjesečnu plaću od 25 tisuća eura koliko zarađuje u trenutnom klubu, on za raskid traži naknadu od 100 tisuća eura. Ako ju dobije, tada je potpis za Rapid gotovo pa sigurna stvar, a ako ne, onda će on ostati u FCSB-u, a Rapid se okrenuti drugim opcijama.

Babecov transfer, dakle, ovisi ponajviše o Damjanu Đokoviću i tome hoće li on pronaći zajednički jezik s čelnicima FCSB-a oko raskida ugovora. Iako više nije u cvijetu mladosti, Đoković (33) igra jako dobro, a ove sezone je za FCSB u svim natjecanjima skupio 23 nastupa, četiri pogotka i jednu asistenciju. Ako Đoković ipak ostane dio kluba kojem se ljetos priključio, tada se očekuje da će Rapid poslati novu, izdašniju ponudu za Babeca. Prva ponuda Rapida od oko 400 tisuća eura ipak je bila nedovoljna da bi Latvijci dali ‘zeleno svjetlo’ da se transfer ‘zakotrlja’. Tako nam barem javljaju kolege iz Rumunjske...

U svakom slučaju, izgleda da bi Babec mogao postati jedan od prvih Hrvata koji će ovog siječnja promijeniti klub. Sada, hoće li u Rapid, ili pak možda Osijek, čiji ga navijači pomalo utopistički zazivaju već mjesecima, tek treba vidjeti, ali izgleda da je latvijska avantura za 24-godišnjaka iz Virovitice došla do svojeg kraja.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvoje BabecRapid BukureštRigaRumunjska prva liga

Ostale Vijesti