REUTERS/Piroschka Van De Wouw
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

AZ Alkmaar preko raspucavanja do polufinala

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 20.04.23. | 22:01

Vratar Ryan heroj je nizozemskog sastava

Nogometaši AZ Alkamaara u lutriji jedanaesteraca (4:1) izborili su plasman u polufinale Konferencijske lige, nakon što je u osnovnom dijelu utakmice i produžetku nizozemska momčad bila bolja sa od Anderlechta 2:0 i tako nadoknadila zaostatak iz prvog dvoboja.

Nizozemci su već nakon 13. minuta imali dva gola prednosti, a oba puta strijelac je bio Vangelis Pavlidis. Grčki napadač je u 5. minuti bio precizan izvođač kaznenog udarca, a u 13. minuti je lakoćom pogodio nebranjenu mrežu nakon odlične akcije domaće momčadi i asistencije Jensa Odgaarda.

Iako je bilo prilika na obje strane, rezultat se do kraja osnovnog dijela utakmice nije promijenio, baš kao ni u dodatnih pola sata pa je odluka o plasmanu u polufinale pala udarcima s bijele točke.

Kako to obično biva, u junaka se prometnuo jedan od vratara, a u ovom slučaju to je bio čuvar mreže domaće momčadi, Australac Mathew Ryan. On je u prvoj seriji obranio udarac Anderlechtovom kapetanu Janu Vertonghenu, a u trećoj seriji je zaustavio pokušaj Killiana Sardelle. Kako su u prve tri serije sva trojica domaćih nogometaša (Clasie, Sugawara, Reijnders) bili precizni, pogodak Meerdinka u četvrtoj seriji donio je AZ Alkmaaru plasman u polufinale.

Nizozemska momčad će za plasman u finale igrati protiv pobjednika dvoboja engleskog West Hama i belgijskog Genta.

AZ Alkmaar je po treći put u polufinalu jednog europskog natjecanja. Oba prijašnja polufinala nizozemska momčad je igrala u nekadašnjem Kupu Uefa, u kojem je 1981. poražena u finalu, a 2005. zaustavljena u polufinalu. (Hina)



Tagovi

Konferencijska ligaAZ Alkmaar

Ostale Vijesti