REUTERS/Mohammed Dabbous
REUTERS/Mohammed Dabbous

Australija svladala UAE na putu za Svjetsko prvenstvo (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 07.06.22. | 22:11

Na istom stadionu u Al Rayyanu Australija sada čeka ključni meč za put na Svjetsko prvenstvo, a protivnik im je Peru, petoplasirana momčad južnoameričkih kvalifikacija. Ta je utakmica na rasporedu 13. lipnja, a pobjednik tog susreta na SP-u će biti u skupini s Francuskom, Danskom i Tunisom

U finalu kvalifikacija za svjetsko prvenstvo Ujedinjeni Arapski Emirati i Australija odigrali su 2:1 na neutralnom terenu u Dohi. Ove godine UAE su odigrali pet utamica od kojih su stigli do dvije pobjede, remija i dva poraza s tek jednim ili dva golova po utakmici. S druge strane Australija je u pet odigranih utakmica ipak bila nešto više raspoložena za postizanje golova.

No u ovome susretu golove u prvome poluvremenu nismo dočekali. Australija je bolje otvorila utakmicu, uzela loptu i pokušala već u trećoj minuti zaprijetiti ubačajem Martina Boylea, ali loptu je blokirao netko od braniča 'domaćeg' sastava. U prvih 10-ak minuta UAE nisu uspjeli stvoriti pretjeranu prijetnju, no onda su se posložili i preciznim pasevima od noge do noge izgledali puno bolje. Ali Salmeen je skoro uspio ispratiti ubačenu loptu u kazneni prostor, ali je Ryan očisio nezgodnu situaciju.

U 22. minuti Jackson Irvine je pucao glavom nakon dobrog centaršuta, ali je lopta otišla lijevo od gola. Ali Mabkhout je ružno startao protivnika i u 34. minuti postao prvi igrač na susretu koji je dobio žuti karton. Caio Canedo je propustio odličnu priliku nakon što je primio precizan centaršut i uputio udarac na gol, ali njegov pokušaj nije bio dovoljno snažan. Do kraja prvoga dijela vidjeli smo tek niz pokušaja dolaska do izgledne prilike za gol, ali gol nismo vidjeli.

U nastavku je Khaled Aldhanhani s ruba šesnaesterca pucao, ali je lopta otišla desno od gola. UAE je imao još jednu solidnu šansu kada je Harib Abdalla Suhail pokušao po tlu postići gol, no Ryan je sjajno reagirao. Ubrzo je stigla i naplata. U 53. minuti je zabio Jackson Irvine za vodstvo Australije nakon odličnog pasa suigrača. Loptu je poslao majstorski ispod golmana!

Pogledajte prvi gol Austalije OVDJE.

Samo četiri minute kasnije Caio Canedo je zabio za izjednačenje poslavši odvijanac u gol ispod prečke. U međuvremenu je Hrustić dobio žuti karton zbog hrvačkog obaranja protivnika.

Pogledajte kako su UAE izjednačili OVDJE.

Craig Goodwin bio je u dobroj prilici opet preokrenuti susret Australiji u korist, ali nije bio precizan i lopta je otišla visoko iznad gola, no tu nije bio kraj prijetnjama. Doduše, malo smo se načekali, ali u posljednjih 10 minuta smo vidjeli veliku želju Australije. U 80. minuti Jamie Maclaren je primio točan pas i u situaciji jedan na jedan s golmanom pucao, ali po sredini gola. I za smao nekoliko minuta - stiže preokret. Ajdin Hrustic je pokupio odbijenu loptu i s ruba šestnaesterca zabio tik uz lijevu stativu za preokret i veliko slavlje Australije.

Pogledajte gol za preokret OVDJE.

Na istom stadionu u Al Rayyanu Australija sada čeka ključni meč za put na Svjetsko prvenstvo, a protivnik im je Peru, petoplasirana momčad južnoameričkih kvalifikacija. Ta je utakmica na rasporedu 13. lipnja, a pobjednik tog susreta na SP-u će biti u skupini s Francuskom, Danskom i Tunisom.


Tagovi

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvofinale Lige prvakaUAEAustralija

Ostale Vijesti