Ausgsburg uništio Schalke u Gelsenkirchenu, dobra partija Jedvaja (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 24.05.20. | 15:36

Pomalo čudna utakmica u Gelsenkirchenu. No domaćini, poput nikog u Bundesligi, nisu mogli uživati potporu navijača.

Schalke je u utakmici 27. kola Bundeslige teško poražen 0:3od Augsburga na svoj Veltins Areni, uz jako dobrog Tina Jedvaja.

Rano su domaćini poveli. U 6. minuti u zoni udarca prekrasno je u vodstvo od 0:1 goste doveo Eduard Lowen.

 

 

U 28. minuti je Robbi Matondo imao odličnu priliku, no vratar gostiju je bio uspješniji.

Umjesto toga, u 76. je minuti Augsburg dodatno otežao život igračima trenera Davida Wagnera. Nakon jednog prekinutog napada gosti su poslali dugu loptu pred kazneni prostor Schalkea. Ona je kratko odbijena, no samo do Noah-Joela Sarenren-Bazeea koji se odlično snalazi i smješta loptu neobranjivo u gornj kut vratara Schuberta za 0:2.

 

 

Konačni udarac gosti su nesretnim domaćinima zadali u prvoj minuti sudačke nadoknade. Levent Mercan koji je ušao u 73. minuti nije primijetio da mu se prikrada Sergio Cordova, koji jednostavno krade loptu, zaobilazi Schuberta i postavlja konačnih 0:3.

 

 

Augsburg je ovom impresivnom pobjedom prekinuo niz od četiri uzastopna poraza te su trenutno 12., dok je Schalke poprilično kompromitirao svoje izglede za plasmanom u Europu. Eventualnom pobjedom mogli su prekočiti Wolfsburg na šestom mjestu, no ovako će 28. kolo dočekati s dva boda zaostatka.

(foto: Reuters)


Tagovi

SchalkeAugsburgBundesligaTin Jedvaj

Ostale Vijesti